Wie is Nancy Moon?
In De verdwenen kleermaakster laat Sarah Steele opnieuw zien hoe knap zij twee verhaallijnen weet te verweven tot een meeslepend geheel. Waar haar eerdere romans zich (deels) afspeelden tijdens de Tweede Wereldoorlog, kiest ze ditmaal voor een ander decor: de jaren zestig. Het resultaat is een ontroerende roman waarin thema’s als verlies, familiebanden en zelfontdekking centraal staan.
De hoofdlijn van het verhaal volgt Florence Connelly, wiens huwelijk onder druk staat door een groot verlies. Na de dood van haar geliefde oma Flo verliest ze ook haar plezier in haar grote passie: kleding maken. Wanneer ze in het huis van haar oma een doos vindt vol met kledingpatronen met stukjes stof uit de jaren zestig, samen met foto’s van een jonge vrouw en ansichtkaarten uit Europa, begint er langzaam weer een vonkje te gloeien. Alle kaarten dragen dezelfde naam: Nancy Moon.
Flo ontdekt dat Nancy haar oudtante is, die in de jaren zestig naar Parijs vertrok en nooit meer terugkeerde. Gedreven door nieuwsgierigheid en een verlangen naar antwoorden besluit Flo in haar voetsporen te treden. Met een koffer vol kledingstukken reist ze door Europa, waar ze niet alleen het mysterie rond Nancy ontrafelt, maar ook haar eigen verdriet en verlangen onder ogen moet zien.
De tweede verhaallijn voert ons terug naar de jaren zestig, waar we stukje bij beetje ontdekken wat er met Nancy is gebeurd. Steele weet beide tijdlijnen prachtig met elkaar te verbinden. De emoties zijn invoelbaar, de sfeer van de jaren zestig wordt levendig neergezet en de personages krijgen gaandeweg steeds meer diepgang.
Met haar vlotte, beeldende en toegankelijke schrijfstijl weet Steele de lezer moeiteloos mee te nemen. De verdwenen kleermaakster is een aangrijpende, warme en troostrijke roman die niet alleen het verhaal van Nancy vertelt, maar ook laat zien hoe belangrijk het is om opnieuw je eigen weg te vinden.
Sarah Steele heeft wederom een prachtige roman geschreven. Net als in haar eerdere boeken raakt ze met De verdwenen kleermaakster de lezer diep, maar dit keer met een frisse setting en een ontroerende zoektocht naar familiegeschiedenis en eigen kracht. Een aanrader voor liefhebbers van meeslepende verhalen vol emotie