Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Laat je met Frieda meevoeren op haar droomreis.

Maria 11 juni 2024
Frieda op droomreis naar de dino’s van Rosalie Koppendraaier is een vrolijke prentenboek voor kinderen tot 6 jaar. De illustraties zijn van Roel Steenbergen. Ik mocht dit boek lezen en jureren voor de Juno Kinderboekenprijs 2024.

Mijn kleinzoontjes zijn gek op dino’s, dus dit boek bleef niet lang onopgemerkt in de kast liggen. Wat een vrolijke cover en het meisje met de vinger tegen haar lippen maakt je meteen nieuwsgierig.

Frieda heeft een geheimpje. Ze kan namelijk door de tijd en ruimte reizen. Wanneer Frieda op droomreis gaat komt ze uit bij de dino’s van 65 miljoen jaar geleden. De dino’s hebben een probleem en zijn blij met Frieda haar komst. Ze vragen haar dan ook direct om hulp. Frieda weet raad.

“Als we positief blijven lukt het ons vast wel. Je moet het voelen in je buik en in je hart en zeker weten in je hoofd.” Je gedachten die hebben Superkrachten!

Frieda is een erg leuk prentenboek met prachtige illustraties die goed bij de tekst passen. De mooie, paginagrote sterrenhemel laat de kinderen meereizen op haar weg door de ruimte. De dino’s krijgen meteen een gezicht, de kinderen zien hoe de verschillende dino’s eruit zien. Ook ervaren ze verschillende gevoelens door de namen; aardige ankylosaurus, blije brachiosaurus, dappere diplodocus, twijfelende triceratops enz. Dit nodigt kinderen uit over hun eigen gevoelens te praten.
Thema’s als vriendschap, samenwerken en bovenal in jezelf blijven geloven zijn belangrijk bij de sociaal emotionele ontwikkeling van vooral jonge kinderen. Dit boek nodigt daarvoor uit.

Extra toegift is de QR-code aan het eind van het boek die je brengt bij de meditatie voor kinderen geschreven en ingesproken door de auteur.
Ga mee op droomreis en start jouw rustmomentje.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Maria

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?