Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Zeventien jaar geleden overleed de zus van Eve, Faye, plotseling en nam Eve haar dochtertje Caitlyn in huis. Nu gaat Caitlyn als au pair naar Parijs, maar ze laat twaalf vouchers achter, waarmee Eve iets leuks voor zichzelf moet gaan doen. Bij haar eerste uitje komt ze Paddy Frier tegen. De liefde van haar leven die haar zeventien jaar geleden in de steek liet. Hij wil het contact graag herstellen, maar Eve zit er niet op te wachten. Het lot heeft echter hele andere plannen.

In deze feelgoodroman geven de vouchers Eve de kans om nu haar eigen leven weer op de eerste plek te zetten. En het werkt. Ze pakt haar passie weer op: Archeologie. Daarnaast is ze druk met een hardloopgroep en met haar oma Gran en organiseert een sponsorloop voor een nieuwe minibus. Ondertussen moet ze dealen met hernieuwde gevoelens voor Paddy. Maar wat er zeventien jaar geleden is gebeurd, heeft nog steeds grote invloed op het heden.

Twelve second changes is een heerlijke feelgoodroman met alle ingrediënten, als familie, vrienden, werk, oude liefde, onuitgesproken geheimen en verkeerde aannames die de boel vestoren. Tot driekwart van het boek is dat laatste nog wel realistisch, daarna wordt het hinderlijk. Maar de afwisseling met de archeologie, de fratsen van Gran, en de onderlinge verhoudingen met moeder en Caitlyn, maken het tot een mooi verhaal om te lezen. Het Engels is niet te ingewikkeld en er zit voldoende vaart in.

Een fijne roman met humor, liefde en verwarring in een mooie Engelse setting.

Reacties op: Fijne feelgood roman

1
A Dozen Second Chances - Kate Field
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker