Verhalen over moedige vrouwen.
Wat een heerlijk boek!
De cover viel me al op met de mooie schildering van Piet van der Hem.. Een dame in een mooie jurk en gouden schoenen... Komt ze van een feestje?
Toen @nienke_van_opstal mij vroeg of ik het boek wilde recenseren zei ik natuurlijk ja! En daar heb ik geen spijt van. Dames in zwaar weer is een gebonden bundel met 22 verrassende verhalen, met soms een onverwachte uitkomst.
Verhalen over allerlei gebeurtenissen in het leven van vrouwen. Ik denk ook enkele verhalen uit het leven (oa jeugd) van Nienke zelf te lezen... We zijn van dezelfde leeftijd ongeveer, ik herken de sfeer uit die tijd.. Leuk!
Het eerste verhaal speelt zich af in een Italiaans hotel en, nieuwsgierig als ik ben... ff googelen.. Ja het hotel bestaat echt! Zou deze vrouw, Giulietta daar nog werken... Of is zij verzonnen.. Ik vond haar in eerste instantie wat dwingelandig overkomen.. geef die mensen hun koffie haha.. maar wow.. mooi begin.
Sommige verhalen horen bij elkaar, zijn een soort voortzetting/vervolg of geven een andere blik op de situatie.
Zoals bij 'De hulp' en 'Schoon genoeg' , waar je eerst leest over de wat aparte huishoudelijke hulp en daarna over haar achtergrond.
Nienke verstaat de kunst om in een paar bladzijden een heel verhaal te vertellen.
Weemoedige verhalen, spannende verhalen.. ze ontroeren, verbazen, doen glimlachen, verhalen uit het leven gegrepen en op een bijzondere manier verteld.
Dit boek is eigenlijk óók een feestje..
Die je niet wilt missen!