Wormen in de hoofdrol

MarYan 10 november 2023
Wist je dat er wel 3000 soorten wormen zijn? En dat sommige wel 2 meter lang worden? Intelligent zijn ze ook.

De cover van dit leuke boek ziet er al geweldig uit. Kleurrijk en opvallend met dat rood en goud, kinderen houden daarvan denk ik. De letters van de titel liggen er een beetje bovenop.
De bekende wetenschapper Charles Darwin reisde de wereld rond om dieren te bestuderen, hij was vooral gefascineerd door wormen en bestudeerde ze wel 40 jaar! Mensen vonden dat maar gek en vonden wormen ongedierte. Maar dat zijn ze zeker niet. Darwin deed allerlei proefjes met de wormen.. en ontdekte zo dat wormen bijzondere talenten hebben. En dat ze van groot belang zijn. In mijn moestuin ben ik ook heel blij met alle wormen, hoe meer, hoe beter!
Ze komen in dit boek zelfs aan het woord!
Wormen zijn superhelden, je leest er alles over in dit boek met leuke grappige tekeningen. Het is hilarisch, leerzaam, boeiend en poep/shit doet het altijd goed?

Zeker een geweldig boek voor kinderen die houden van de natuur en/of een onderzoekende geest hebben.

Meer recensies van MarYan