Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Spannend debuut

MarYan 17 oktober 2022
Met dit boek duik je diep in de gedachten, gedragingen en hersenspinsels van mevrouw March. Best een eigenaardig personage. Ze is getrouwd met George, 'de aantrekkelijkste man van de universiteit'. Momenteel is hij schrijver, zijn nieuwste boek is net uit en gaat over een onaantrekkelijke prostituee. 

In het begin deed Mevrouw March me wat denken aan Mevrouw Dalloway van Virginia Woolf. De schrijfstijl lijkt er wat op en ook vanwege de titel. Ook mevrouw March loopt door de stad (NewYork in dit geval) en alles wordt heel gedetailleerd beschreven. Die avond is er een feestje ter gelegenheid van het boek en ze is druk met de voorbereidingen. Alles moet perfect zijn want mevrouw March houdt van precies en zoals het hoort. Ze is nogal rigide en krampachtig en van de schone schijn.
Ze hunkert ernaar belangrijk te zijn maar voelt zich lelijk en ongewenst.
Ach die arme mevrouw March.. Ik zie haar voor me; een strak streng gezicht, kaarsrechtop lopend met perfecte nette kleren aan, alles -schijnbaar- onder controle. 
Haar gebrek aan zelfvertrouwen maskerend met uit het hoofd geleerde zinnen van docenten. 
Later lezen we over haar jeugd en begrijp je waar het vandaan komt. 
Er is ook een zoontje waar ze nogal apart mee omgaat. En een huishoudster. 

Als iemand opmerkt dat de hoofdpersoon in de roman gebaseerd is op mevrouw March zelf, raakt ze van haar stuk.
En dan verandert ze langzaam maar zeker in een wantrouwende echtgenote die steeds verder gaat in controledwang en waanideeën.
Of heeft ze misschien gelijk en is George schuldig aan... Je raakt zelf het spoor ook bijster. 

Het is best intens geschreven, het is een spannend en intrigerend verhaal, je ziet gebeuren hoe ze totaal de weg kwijtraakt. Omdat het soms ook absurd is moet je ook wel om haar lachen. 
Het einde is wat abrubt. 
Maar wat een bijzonder debuut

Reageer op deze recensie

Meer recensies van MarYan

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.