Advertentie
    Merel Hebban Recensent

Axl en Beatrice, een bejaard echtpaar, leeft onder de grond. Ze wonen aan de rand van de maatschappij en hun kaars is hen afgenomen. Van het verleden weten ze niet veel, door de adem van een draak hangt er al jaren een geheimzinnige mist die herinneringen doet vervagen. Toch herinneren ze dat ze een zoon en hebben en besluiten ze op reis te gaan om hem op te zoeken. Die reis, die eigenlijk maar twee dagen zou duren, mondt uit in een lange queeste. Ze worden door diverse mensen vergezeld tijdens de reis, waaronder Sir Gawain, ridder van de inmiddels overleden koning Arthur.

In dit fantasyverhaal komen diverse wezens naar voren, zoals trollen en een draak. Toch blijven deze op de achtergrond. Zo heeft Sir Gawain de opdracht om deze draak te doden en komt de draak in veel gesprekken voor, maar duurt het een hele tijd voor de draak zelf daadwerkelijk in beeld komt. Verwacht ook geen actie in dit verhaal. Alhoewel er af en toe wel een gevecht of andere onrustige situatie voorkomt, gaat het verhaal doorgaans erg traag.

Dat trage tempo doet echter geen afbreuk aan de pracht van dit verhaal. Je vraagt je af wat men zich zal herinneren als de draak dood is en de mist opgelost en of de wereld daar beter of juist slechter van zal worden. Gedurende de reis leer je het oude echtpaar steeds beter kennen en leef je met hen mee. De slotscène van het boek is prachtig.

Dit verhaal, dat een duidelijke link heeft met de koning Arthur verhalen, is dan ook zeker de moeite van het lezen waard.

Reacties op: Traag maar prachtig verhaal

117
Vergeten reus - Kazuo Ishiguro
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker