In 1 woord samengevat: wauw.

Samenvatting:
In een klein dorpje in Zuid-Limburg, Geulhem, raken Fleur en Britt in contact met elkaar en besluiten af te spreken. Onderweg naar het restaurant, echter, vinden ze een nieuwe waterput en hoort Fleur stemmen vanuit de bodem. Na een publiciteitsstunt op het blog van Britt, komen ze erachter dat Fleur de enige is die de bodem kan zien en de stemmen kan horen. Ze besluit vervolgens dat ze op onderzoek wil gaan, maar ze belandt in een soort tijdloze dimensie, waar ze ook nog eens haar dode broer vindt. Een kwade macht van deze dimensie wil er alles aan doen om de wereld over te nemen en gebruikt daarvoor de inwoners van Geulhem en omstreken. Kan Fleur de mensen redden? En gelooft de wereld haar verhaal eigenlijk wel of denken ze dat het een grote grap is?

Schrijfstijl en vorm:
J. Sharpe heeft een ontzettend fijne en vlotte schrijfstijl, waardoor ik het boek in twee dagen uit heb kunnen lezen. Er is afwisseling van point of views en er wordt gebruik gemaakt van verschillende soorten vertellingen (een blog, een interview voor een tv-show, vertellingen van de 1e persoon door meerdere karakters), waardoor het volgen van het verhaal interessant blijft en je over verschillende karakters meer te weten komt, in tegenstelling tot wanneer er maar 1 verteller zou zijn geweest. Ook was het taalgebruik niet ingewikkeld, waardoor het goed te volgen was en dus vlot te lezen.

Plot:
Deze thriller is ontzettend meeslepend en mysterieus, waardoor je compleet in het verhaal gezogen wordt. Sharpe laat vaak een aantal details weg uit het verhaal, waardoor je blijft lezen om de puzzel compleet te krijgen en dat doet hij heel erg goed. Er is precies genoeg informatie in de hoofdstukken om te weten waar het over gaat en naarmate het verhaal vordert, wordt het plaatje steeds meer compleet, maar de weggelaten informatie zorgt er wel voor dat je door blijft lezen totdat je alle informatie hebt.
Wat verder ook erg goed is aan dit boek, is de onvoorspelbaarheid en de fantasie-elementen die Sharpe gebruikt voor het verhaal. Tot aan het einde van het boek is het niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren. Je weet alleen dat er iets aan zit te komen.

Conclusie:
Ik heb heel erg genoten van dit boek. Ik heb het in 1 ademteug uitgelezen en dat komt allemaal door de juiste combinatie van mysterie, spanning en fantasie. Sharpe is onvoorspelbaar en schrijft op een erg meeslepende manier, waardoor je ook niet kan stoppen met lezen. Ik heb erg veel zin om meer te gaan lezen uit Sharpe's repertoire!

Reacties op: Een spannende thriller over Limburg

27
Uit de duisternis - J. Sharpe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken