Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

De schaduwlelie

Hanna en haar collega Erik krijgen een verdwijningszaak toegewezen. Jenny is ongerust wanneer haar man Thomas en hun zoontje Hugo niet thuiskomen.

Mysterie alom in een veelbelovende proloog. Wanneer daarna wordt doorgespoeld naar het heden, komt Hanna in beeld. Enkele details uit het eerste boek komen aan bod zodat je mee bent. Die opfrissing kwam goed van pas want ik herinnerde me amper iets van het eerste boek.

Hanna's vader heeft vroeger iemand vermoord en is intussen gestorven. Al vrij snel in dit boek spreekt Hanna af met een oude vriend van haar vader. Hij doet haar twijfelen of haar vader wel de echte moordenaar was.

Een tweede verhaallijn draait rond Lykke. De link met de andere personages is al snel duidelijk. Bovendien heb je snel door dat ook zij de nodige problemen ervaart. Ook Erik leer je beter kennen. Gezien hij een tijd alleen thuis is, heeft hij moeite met de eenzaamheid die hiermee gepaard gaat. Door de personages ook naast hun werk te leren kennen, vond ik ze meer realistisch overkomen.

Tussendoor wordt stukje voor stukje prijsgegeven hoe Thomas zijn laatste dag eruit zag. Hij wilde zijn leven beteren voor zijn zoontje, maar dat is totaal anders gelopen. Dat doet je, in combinatie met de info uit het onderzoek, almaar sneller verder lezen omdat je nieuwsgierig wordt gemaakt naar de ontknoping.

Uiteindelijk weten Hanna en Erik de zaak op te lossen, maar dat wordt hen zeker niet cadeau gegeven. Hanna wordt bovendien bedreigd, al wordt daar niet erg diep op ingegaan. Ik vermoed dat dit de aanzet is voor een volgend boek.

De thriller De schaduwlelie is de ideale mix tussen een intrigerend onderzoek en het privéleven van de rechercheurs. De verhaallijnen kwamen mooi samen en het geheel las erg vlot. Ik ben alvast benieuwd naar wat er nog te gebeuren staat voor Hanna in het vervolg!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Our Library Belgium

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?