Modern sprookje

patsi desiree patsi desiree
8 mrt 2022

Cover: Wel mooi.

Verhaal: Dit verhaal kan ik moeilijk anders omschrijven dan -een modern sprookje- voor een iets oudere jeugd en jong volwassenen. Het is moeilijk om er een genre op te plakken, dus laat ik het hierbij.
Het begon in de -ik- vorm, daarna werd overgegaan op een alleswetende verteller, om opnieuw te eindigen in de -ik- vorm.
Origineel is eigenlijk een woord dat ik heel toepasselijk vind voor dit boek.
Af en toe was het best ingewikkeld, veel personages, veel -soorten- en ook veel plaatsen, maar je groeit erin mee, samen met het hoofdpersonage.
Voor mezelf had ik het gevoel dat het soms te snel ging. (Teveel doden die eigenlijk best meer verhaal verdienden) Sommige dingen hadden voor mijn part meer uitgewerkt mogen zijn. De butler-aap Moestiek bv. Daar had ik graag meer voorgeschiedenis over gehad.
Ook over de poort waardoor de Gigant een Gigant werd, had ik graag meer gelezen. Kortom: ik miste een beetje achtergrond.
En de vuurvrouw zelf, ook over haar geschiedenis had meer mogen verteld worden.
Maar al bij al heb ik bewondering voor Gerd Goris, een auteur met een grenzenloze fantasie!
Want dit boek maakt wel duidelijk dat sprookjes ook in deze tijd nog perfect kunnen.
Ik houd er wel van.

Liefs
Patsi

Meer recensies van patsi desiree