Geniaal
Cover: Prachtig en bij het verhaal passend
Schrijfstijl: Vlot leesbaar.
Verhaal: Zonder teveel te verklappen... Alexander Olbrechts schreef met "Gevlinderd" een verhaal dat je als lezer van het genre móet gelezen hebben!
Ergens wéét je in je achterhoofd al snel wie de dader is maar Alexander laat je constant twijfelen. Je wíl het ook niet geloven! Je zoekt mee naar iemand waarvan je wél wil dat die de moordenaar is... (dat zijn er een paar)
Door het verhaal op de wijze te schrijven zoals hij deed, word je meegenomen op een tocht doorheen de psyché van een bedrogen vrouw. Een super-intelligente vrouw met een paar problemen. Ook de psychiater speelt een belangrijke rol. Hij wordt zo neergezet dat hij bij mij een aversie opwekte! Terecht? Dat laat ik aan jullie om uit te zoeken.
Doorheen het verhaal zitten zoveel clues naar de "moordenaar" verweven en toch komt het einde als een volslagen verrassing. Eigenlijk twijfel ik nu nog steeds wie de uiteindelijke moorden pleegde omdat ik het gevoel had dat ze met twee waren, de moordenaar. (Ik weet het, ik spreek in raadsels maar het is moeilijk om niet te spoileren)
Je moet het lezen om te begrijpen.
Besluit: Een geniale thriller met een onverwacht einde. Een aanrader!
Liefs
Patsi