Een paranormaal pareltje
Cover: Zoals we gewend zijn van Hamley is de cover weer een pareltje.
Ook over het binnenwerk wil ik deze keer iets zeggen. De foto's tussen de hoofdstukken maken het boek echt "af". Heel mooi gedaan.
Schrijfstijl: Vlot leesbaar. Houd ik van.
Verhaal: Het duurde even voor ik erin kwam. Pas na een paar hoofdstukken begon voor mij eigenlijk het boek "vorm" te krijgen en werd het moeilijk om het weg te leggen. Ik ben zelf nogal fan van het paranormale en van engelen. (Minder van de Tempeliers en de priorij, maar het interreseert me wel, dus dat was een bonus)
Waar ik wel wat moeite mee had was dat het voor mij eventjes teveel werd aan diversiteit van de personages. Trans én non-binair in één verhaal plus ook nog een autististisch persoon en een paar homo's... het leek me een beetje van "moeten" en dat gaf mij een raar gevoel. Ik vind goed dat die dingen gewoon worden beschreven, maar hier voelde het een beetje onnatuurlijk. (Mijn persoonlijk gevoel en ik geef heel graag toe dat alle personages wél goed werden uitgeschreven.)
Maar wat een verhaal! Genoten heb ik van de jacht! Van het mysterie! Van de personages! Ik houd van dit soort boeken!
En wat een twists! Dit was echt wel "my cup of tea"
Het was ook erg duidelijk dat Jen haar huiswerk heeft gemaakt! De nodige feiten kloppen (voor zover ik weet) en dat was toch wel belangrijk. Ik houd van mythologie, heb mij daar ook in verdiept, dus ook hier werd ik verwend. Zalig!
Dat het boek in delen werd opgesplitst vond ik een super idee!
En dan het einde!
Ik val in herhaling maar ik zeg het toch: zalig!
Besluit: Sterrenjager mag dan YA zijn, als 61 jarige heb ik het boek heel graag gelezen (al kwam het een beetje traag op gang)
Dank je wel, Jen, voor dit pareltje!
Liefs
Patsi