Een intelligente Thriller

ries ries
15 mrt 2024

26 jaar geleden heeft Jack Devereaux het plaatsje Jasperville in Quebec verlaten, vastbesloten om deze plek vol tragiek achter zich te laten.
Dan krijgt hij een telefoontje dat zijn broer, Calvis een man heeft aangevallen en zwaar verwond heeft.
Met lood in zijn schoenen vertrekt hij terug naar Jasperville om te achterhalen wat er nu precies aan de hand is.
Wat er zich dan ontspint is een verhaal vol met diepe lagen en folklore.
Het boek wisselt van het heden naar de gebeurtenissen die Jack zijn overkomen in Jasperville....
En dat is niet misselijk!
Allereerst ben ik een grote fan van RJ Ellory, zijn boek " Een Stil Geloof In Engelen "behoort tot één van mijn favorieten.
Deze man kan schrijven als één van de beste: je voelt de kou en de desolaatheid van het plaatsje en de mensen.
Verwacht geen Hollywood actie maar een slowburner die zich langzaam onder je huid wroet en je vaak op het verkeerde spoor zet.
Het intelligente van dit verhaal zit hem in het feit dat de schrijver zijn karakters levensecht neerzet en ons iets anders voorschotelt dan een afgelegen resort, hotel, camping waar een moord gepleegd is en waar een aantal karakters de dader kunnen zijn.
Voor mij is dit wel degelijk een thriller. Een thriller houdt voor mij op het randje van je stoel, nagelbijtend de één na de andere pagina verslinden in.
En dat dat niet altijd hoeft door het boek te larderen met actiescènes bewijst R.J. Ellory hier maar weer eens!
Prachtige karaktertekeningen in een uiterst luguber verhaal en een twist waar mijn mond van open viel.

Meer recensies van ries