Wedden dat dit boek je bijblijft?

rmy.smtr rmy.smtr
30 mrt 2021

‘Wedden dat ik blijf’ is een leuk, grappig feelgood-boek vol onverwachte situaties, twijfels en natuurlijk… romantiek! Het wordt verteld vanuit het perspectief van Debby als ik-persoon. Debby woont in Amsterdam en wordt gek van de drukte en de files. Ze besluit samen met haar zus Hilde om erg landelijk te gaan wonen, nl. in het Koningswoud. Daar heeft ze een oude boerderij gekocht om op te knappen en zo haar droom te verwezenlijken. Ze wilt alpaca’s houden! Maar…. Hoe? Ze leert een knappe dierenarts en een aantal behulpzame dorpsbewoners kennen die haar op weg helpen. Natuurlijk zijn er ook hindernissen, want die mogen er uiteraard niet ontbreken: een nukkige alpacafokker, een ‘kennis’ uit haar vroegere woonplaats en een irritante, vijandige roddeltante.

Het verhaal is vrolijk en grappig geschreven door Marijke Vos, zoals ik haar boeken graag lees. Ik heb reeds verschillende boeken van haar gelezen: ‘Van Chanel naar flanel’, ‘Het staat in de sterren’, ‘Alles op alles’ en ‘Ik pleit voor jou’.
Elk boek heeft er steeds voor gezorgd dat ik meer van haar wil lezen. Zo staat ‘De weddingplanner’ zeker nog op mijn tbr-lijst.

Ik ben altijd een fan geweest van het feelgood-genre met romantiek. Stiekem ben ik een hopeloze romanticus, die elke keer zwijmelt bij de held in het verhaal. Het boek moet ook een aantal interessante en grappige verhaallijnen bevatten om de personages diepgang te geven. Dat zorgt namelijk voor het karakter van het boek zelf, hetgeen me juist stimuleert om verder te lezen. Marijke Vos voldoet voor mij althans elke keer aan de verwachtingen.

Wat ik extra origineel vind, is de boerderij en de leuke weetjes over de alpaca’s. Nu heb ik zelfs zin gekregen om bij zo een boerderij een alpaca te gaan knuffelen.

Meer recensies van rmy.smtr