Geslaagd project
De cover voelt erg ‘tienerig’ aan, net zoals bij het eerste boek ‘Het Avery Shaw experiment’ terwijl bij de ‘Cinder & Ella’-reeks de covers veel neutraler en tijdlozer ogen. Mijn eerste indruk was dat de boeken veel ‘jonger’ zouden aanvoelen om te lezen. Ook al zijn de personages wel degelijk tieners, was dit boek niet altijd luchtig en ‘jong’. Het bevatte leuke, intelligente humor en sneed moeilijke thema’s aan zoals verslaving, zelfrespect en eigenwaarde waar veel tieners de dag van vandaag mee kampen.
Ik was enorm gecharmeerd van het ‘Cinder & Ella’-tweeluik, waardoor ik nieuwsgierig was naar haar nieuwe reeks. De schrijfstijl van Kelly Oram leest vlot en bevat geregeld leuke humor. Ook weet ze me met momenten te ontroeren. Het gebeurt zelden dat ik tranen in mijn ogen krijg door een boek en daar is ze verschillende keren in geslaagd. Ze heeft me met haar nieuwe reeks zeker niet teleurgesteld.
Dit tweede deel heeft me meer beroerd dan het eerste deel. Al kwam hij wel een beetje traag op gang. Tegelijk is dit boek interessanter omdat beide hoofdpersonages eigen problemen hebben waarmee ze worstelen,waar in het eerste deel veel luchtiger en voorspelbaarder is met het ‘beauty en de nerd’-sprookje. Ik miste wel wat duiding van het ‘12 stappenplan’ als vermelding bij de hoofdstukken, dat de rode draad van het verhaal is, zoals het werd toegepast bij het experiment in het eerste deel.