Niets onverwachts
Ik word altijd aangetrokken door felle kleuren en dit vrolijke cover sprak me meteen aan. De personages zijn simpel, maar duidelijk weergegeven. De achterflap is bondig en laat veel insinuaties erop los. De spanning en nieuwsgierigheid halen me over om dit boek te lezen met de belofte van gevatte humor, hilarische situaties en hate-to-love romance.
Mijn verwachting werden niet helemaal ingelost. Ik miste meerdere dates tussen Lanie en Noah. Ik ben eerder een fan van trager opbouwende liefde. Zeker als het zogenaamd voor altijd is, zou je mekaar toch eerst goed moeten leren kennen? Ik vond het allemaal wat te snel en gekunsteld, zoals de toevallige ontmoeting op de trein. Ook had ik het wat grappiger verwacht met wat onverwachte elementen. Maar de verwachting over het globaal verhaal zelf, is wel ingelost.
Ik kreeg wel een indruk van de personages door de conversaties. Maar het bleef allemaal wat op de oppervlakte. Je kreeg weinig mee over de persoonlijke levens van Rufus en Meg bijvoorbeeld. De oma vond ik grappig, maar niet echt realistisch neergezet. Bij Lanie ging het soms chaotisch aan toe, maar dat leek me wel bij haar te passen als iemand die wat naïef en dromerig door het leven gaat. Noah komt wat nors over in het begin, maar de verklaring waarom hij soms nors reageerde, bleef een beetje achterwege.
Dit is het eerste boek van Lauren Kate dat ik las. Ik vond het een aangename schrijfstijl waardoor het boek vlot las. De opbouw is een logische volgorde van ontwikkelingen, enkel de laatste twee hoofdstukken vond ik vol met onnodige informatie. Daar vond ik het precies rap en rommelig geschreven. De titel past niet bij het boek. Het verhaal is niet onverwachts en erg voorspelbaar. Als ik de Engelse titel bekijk, lijkt die beter te passen bij het verhaal. Ik begrijp eigenlijk niet waarom de titel vaak niet letterlijk vertaald wordt.
Ik zou Lauren Kate niet meteen afschrijven. Ik heb veel slechtere feelgood gelezen dan dit boek. Als een nieuw boek een leuk verhaal lijkt, zou ik het wel een nieuwe kans geven.