Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

tricky leesvoer

shirley pellikaan 30 oktober 2023
Zo rondom Halloween moet je absoluut deze cozy crime lezen van Nan Adams.

‘NACHTLAWAAI’

Ik las dit boekje al eerder en kan je verzekeren, er gebeuren hoogst merkwaardige dingen in Nachtlawaai!

Flaptekst:

Brenda Spark is lifestylecoach en schrijfster. Door haar werk komt zij niet alleen op bijzondere plaatsen maar ook in bizarre situaties terecht. Deze keer logeert Brenda op het platteland om te helpen met de fruitpluk. Tijdens het oogstweekend blijken er een paar vuile appeltjes te schillen te zijn.

‘Nachtlawaai’ is deel 3 in de cozy crimemysteries van Nan Adams met Brenda Park in de hoofdrol.

‘Nachtlawaai’ speelt zich af tijdens de appeloogst, welke toevallig precies samenvalt met Halloween dit jaar. Als je de versierde straten ziet, ziet het er alvast doodeng uit met doodshoofden en spoken in de bomen. Brenda Park en Karen, haar altijd eigenzinnige vriendin, genieten ervan. Het kan hen niet eng genoeg zijn. Totdat er wel heel vreemde dingen gebeuren tijdens de pluk en er zelfs slachtoffers lijken te vallen. Wat is echt en wat is gespeeld? Brenda en Karen hebben daar zo hun eigen ideeën over en houden ogen open en oren gespitst. Heeft er een echt een moord plaats gevonden of is er iets anders aan de hand?

‘Nachtlawaai’ heeft korte, vlot geschreven hoofdstukken, wat lekker wegleest. Zeer beeldend geschreven, je voelt je echt bij het verhaal betrokken.

Zoals ook in de eerder en later verschenen cozy crime boekjes in deze serie met Brenda Park in de hoofdrol, zorgt ook dit verhaal weer voor aangenaam veel leesplezier. Als lezer word je uitgedaagd door de vele subtiele gegeven hints om zo je eigen mening te vormen. Langzaam maar zeker worden alle puzzelstukjes bij elkaar gelegd in aanloop naar een spannende ontknoping.

Leuk detail: Die ontknoping vinden we achterin het boekje in een los envelopje in briefvorm.

Nan Adams (pseudoniem van Nannette van der Ham) is in haar dagelijks leven ook zelf echt lifestyle coach, en sommige details in haar cozy crime verhalen zijn daarom ook zo uit het leven gegrepen.

‘Nachtlawaai’ is weer een heerlijk verhaal met een gezonde dosis spanning. Niet te dik boekje, lekker voor tussendoor of onderweg.

De andere vier verschenen delen in deze vijfdelige Brenda Parkmysteries reeks zijn: Boslust, Kerstvlucht, Oplaadpunt en Overboard. Alle boekjes kunnen apart gelezen worden, ieder boekje staat garant voor een geheel nieuw avontuur als is het wel ook leuk om enige voorkennis van zeker deel 1 te hebben over het leven van Brenda Parks. Naast deze cozy crime reeks schreef Nan Adams ook de spannende ‘Vera op de Veluwe’ trilogie en de reeks romans over ‘De Alfa vrouwen’.

Volg haar op facebook Nan Adam Books

Reageer op deze recensie

Meer recensies van shirley pellikaan