Advertentie

De dirigent werd geschreven door Maria Peters die eerder al een film maakte gebaseerd op Antonia Brico haar leven.

Willy heeft de droom om de eerste succesvolle vrouwelijke dirigente te worden in een tijd waarin de vrouw in de keuken verwacht word. Ze zoekt alle mogelijkheden die er zijn om dat doel te bereiken. Wanneer ze Frank , een rijke aantrekkelijk man ,leert kennen slaat haar wereld wat om. Hoewel ze in het begin er niets moet van weten blijkt zijn aantrekkingskracht toch zeer groot te zijn. Zal dit haar van haar doel afhouden of zal ze de mannen tonen wat een vrouw waard kan zijn?

Het boek word ingedeeld in hoofdstukken waarin je elke keer een ander personage volgt. Er word gewisseld tussen Willy/Antonia , Robin en Frank . Het leuke daaraan is dat je het verhaal elke keer verderzet met een ander personage en zo tot het hele verhaal komt. Die dynamiek maakt dat het lezen vlot verloopt.

De mannelijke wereld word realistisch neergezet net als de struggle Antonia moet doorstaan om ergens te raken. Doorheen het boek word dan ook een sterk beeld neergezet van de personages.
Antonia toont een sterk doorzettingsvermogen en kracht , Frank die wel verandering wil maar die de confrontatie met de buitenwereld uit de weg gaat. Robin, die niet is wie hij zegt te zijn. Al deze personages zijn zeer minutieus uitgewerkt , dit door de manieren waarop ze met gebeurtenissen omgaan.

Het slot van het boek bevat zeker genoeg verrassende elementen die je niet zag aankomen. Het boek eindigt met een afsluiting van het doel maar ook een gevoelsmatige afsluiting.

Conclusie
Een prachtig geschreven boek over een jongedame die het wil maken in een mannenwereld en daar dan ook de drijfveer en doorzetting voor heeft om hier effectief in te slagen.

Reacties op: Doorzettingsvermogen doet alles lukken

23
De dirigent - Maria Peters
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker