Advertentie

Auteur
Ninja Paap-Luijten is een Nederlandse auteur, vertaalster en blogger. Het liefst schrijft ze in een fantasierijke setting met allerhande figuren, waar ze graag zoveel mogelijk mysterie creeert.
Verhaal
Wanneer op een dag de ouders van Rymus hun verhaal komen doen over de ongewenste en wansmakelijke praktijken van priester Rhawan beslist de koningin van Fréyutan om hem door de Garde te laten arresteren en te verhoren.
Voor de arrestatie trommelen ze een in ongenade gevallen magier Aaron op en vallen ze met een kleine legermacht binnen in het opvanghuis dat priester Rhawan opgericht heeft. Hierbij komen ze in aanraking met levende bewijzen dat de schuld van de priester vaststelt.
Zonder te beseffen redden ze een magisch wezen uit de handen van de priester. Het wezen wordt gewond afgevoerd naar Fréyutan waar men dan ook over het lot van het wezen moet beslissen. In overleg met het wezen, dat zelf vraagt om gedood te worden, wordt beslist om haar terug te brengen naar haar thuisland.
Dit is echter ook niet zonder risico. Oragayn, de genaamde bevolking, zijn magische en mysterieuze wezen. Er is op het moment van de beslissing niet geweten of zij hen zullen verwelkomen of aanvallen.
Als tijdens de reis naar het land van de Oragayn één van de gardeleden ontvoerd wordt moet algauw van de oorspronkelijke missie worden afgeweken en begint een strijd op leven en dood!
Mening
Oragayn is een verhaal over mythes, legendes en mysterieuze wezen. Je komt er alles tegen; vampiers, elfen, trollen en vliegende wezens.
Naast de gaven en specialiteiten van elk personage heeft de auteur ook tijd gestoken in de menselijke kant van elk van hen. Je krijgt inkijk in hun verleden, waardoor hun acties in het heden meer tot hun recht komen. Niet enkel de sterktes worden getoond, ook de zwaktes komen aan bod en maken van dit mysterieuze avontuur een tof verhaal.
De auteur sleept je mee op méér dan één reis, waarvan je niet weet waar en hoe het zal eindigen. Wat dit boek zo leuk maakt zijn onder andere enkele leuke dialogen, mooie uitgewerkte vreemde talen en het feit dat dit verhaal toch niet zo gemakkelijk te voorspellen is!

Reacties op: Een avontuur vol mysterie!

28
Oragayn - Ninja Paap-Luijten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker