Heel geloofwaardig en beeldend geschreven
Het verhaal gaat over een jongeman Ralph Taylor die net 18 geworden is. Hij wil vechten voor zijn land en voor de vrijheid. We volgen in het begin de moeilijke en zware dagen in het trainingskamp. Vriendschappen worden gesloten en ze spreken elkaar moed in. Sommigen halen het niet, degene die wel geslaagd zijn, worden op missie gestuurd naar Nederland waar ze bij Arnhem gedropt zullen worden , om het stadje te bevrijden van de Duitsers.
Het begin van het verhaal begint heel gemoedelijk , we leren één voor één de personages kennen, waardoor het heel vlot en gemakkelijk leest. De dagelijkse trainingen en gebruiken in het kamp geven je goed weer, hoe het er aan toe ging. De angst, de hechte vriendschap,...alles komt aan bod Het leest aangenaam, alleen vond ik dit deel iets te lang duren voordat de echte spanning kwam. Na het slagen van het trainingskamp worden ze op missie gestuurd naar Nederland. Hier gaat het ook direct veel heftiger aan toe. Je voelt de angst en wanhoop van de jonge gasten die gedropt worden in oorlogsgebied. De beslissingen die ze moeten nemen, de vrienden die sneuvelen, de moed om verder te gaan... Dit wordt heel beeldend en filmisch beschreven zodat je er zelf tussenin waant. Eens je in oorlogsgebied zit, dan moet je verder.... en zo ook met dit boek, dan moet je verder lezen tot je weet hoe het eindigt. Het heeft me wel gepakt.