Oleander

vero13 vero13
8 mrt 2023

2018, Gentsche Fieste,
Tijdens de jaarlijkse 10 daagse festiviteiten gebeurt er van alles op alle vlak.
Esther De Pauw, hoofdinspecteur van de Gentse recherche, wordt samen met haar collega's opgetrommeld voor een onrustwekkende verdwijning van de 5-jarige Emma op de Blaarmeersen, een recreatiepark in Gent. Twee jaar geleden verdween er ook een 4-jarig meisje Amber maar van haar is nog altijd geen spoor gevonden. Beide zaken vertonen wel overeenkomsten en alle middelen worden ingezet om Emma tijdig op te sporen. Daarbij stuiten ze op nog een gruwelijke ontdekking.

De verdwijning van Amber tijdens de Gentsche Fieste, daarmee begint dit verhaal en direct worden alle diensten opgetrommeld. We kijken en leven mee met de recherche, we volgen hun patroon van werken en leren zo alle collega's kennen.
Een goed team, waarbij vooral Esther als personage verder wordt uitgediept, gescheiden en met een puberende zoon, maar ook met een vreemd kantje. Een mysterieuze minnaar verschijnt af en toe ten tonele, omhuld met een duister randje.

De gentse binnenstad, de festiviteiten en de prachtige historische gebouwen worden heel gedetailleerd en filmisch weergegeven. Als Gentenaar natuurlijk een genot om te lezen en zich alle scenes voor ogen te zien afspelen.
De gebeurtenissen volgen elkaar in snel tempo op, er wordt gecrossed van de ene crime scene naar de andere, van het ziekenhuis naar het politiebureau en terug naar het mortuarium.
Ook de verschillende personages, sommige met een wel heel bizar en duister karakter, andere dan weer een toonbeeld van de moderne maatschappij, geven het verhaal meer leven en kleur.

Echte spanning en thrillerniveau was er niet, wel een nieuwsgierigheid om de ontwikkelingen te weten en alles op de voet te kunnen volgen.
Op een gemoedelijke en vlotte manier wordt alles verteld en meegedeeld. Een aangename schrijfstijl die je meetrekt in het onderzoek.
Hier en daar was er wel een puntje of detail die niet echt klopte, jammer.
Gelukkig doet dit geen afbreuk voor de verloop van het verhaal, die mooi opgebouwd is, heel ondernemend maar wel een beetje voorspelbaar.
Ook de songteksten bij sommige hoofdstukken zijn een leuke insteek.
Toch genoten van het verhaal en benieuwd naar de volgende in de reeks.

Meer recensies van vero13