Gruwel , emotie en actie, 3-in-1 thriller

vero13 vero13
15 mrt 2021

Y , een vrouw met ballen, is klaar met de vernederingen en pijn die haar zijn aangedaan. Ze neemt wraak op de mensen, die anderen bewust pijn hebben gedaan, zowel fysiek als psychisch. Ze neemt het recht in eigen handen. Maar de politie zit haar op de hielen. Zal ze haar "eindwerk" kunnen voltooien?

Het boek begint alleszins heel heftig, niet voor gevoelige lezers. De gruwelijkheden worden tot in detail besproken, van wie dat laat ik in het midden en moet je als lezer zelf ondervinden. De spanning is direct wel hoog gespannen. Zeker omdat we afwisselend lezen vanuit het perspectief van Y en 2 politiemannen Edmond en Dean. Dat de laatste 2 kunnen omschreven worden als water en vuur, brengt ook wat onrust teweeg. Daarnaast wordt er af en toe teruggesprongen naar de jeugd en adolescentie van Y, waardoor we meer en meer te weten komen over haar karakter en wat haar gemaakt heeft om tot deze handelingen te komen. Door deze snelle overgangen tussen de personages leest het enorm vlot, en leer je de personages beter kennen. Het blijft boeiend alhoewel hier en daar de acties toch een beetje over de limit waren en soms iets te uitgebreid voor mij ( but hey het blijft fictie).
Sommige passages waren zo cru en wreed dat mijn hart er pijn van deed. Lezers zullen wel weten dewelke, maar laat ik mooi geheim, zelf lezen is de boodschap
Het verhaal blijft boeien, omdat er af en toe een wending komt en nieuwe ontmoetingen die dan weer duidelijk weergeeft hoe dicht liefde en haat bij elkaar liggen. Mooi, spannend, met momenten gruwelijk verhaal die ik graag heb gelezen. Het einde (laatste hoofdstukje) vond ik iets onduidelijk, heb ik 2 x moeten lezen om alles juist te kunnen plaatsen. Kortom een aanrader voor wie van een goeie, spannende, soms gruwelijke en aangrijpende thriller houdt!

Meer recensies van vero13