Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Bookstore Day buit is binnen

op 15 april 2018 door

Met het verlanglijstje in het ene knuistje en de boekenbonnen in het andere, liep kleine Gigi gisterochtend die heerlijk grote, hongeropwekkende, onbekende boekhandel in. Een boekhandel om je ogen uit te kijken, om likkebaardend rond te lopen, niet wetend welke keuze je moet maken. Gelukkig had kleine Gigi haar huiswerk keurig gemaakt diezelfde ochtend. Alle aanbiedingen en speciale edities waren vooraf gescand, bekeken en gekeurd. Ook de website van de boekhandel zelf, Boek & Kantoor De Ganzeveer, was grondig bestudeerd.

 

Na veel wikken en wegen stonden er vier boeken op mijn wensenlijst. Was dat alles? Wilde ik niet meer boeken? Natuurlijk wel, van boeken wil ik altijd meer, meer, meer. Toch heb ik ook de stapel ongelezen boeken goed bestudeerd voor vertrek (en er foto's van gemaakt om af en toe naar terug te kijken).

Mijn verlanglijst

  • Turtles all the way down - John Green
  • De Kant van Swann - Marcel Proust
  • Perfecte Stilte - Thomas Verbogt
  • De gevleugelde - Arthur Japin

 

a76f5d0cbf2c4116dea93a87c9db2c37.jpg

 

Soms voel ik mij onbegrepen

Doordat mijn mannen de urgentie van dit bezoek niet inzagen, niet begrepen hoe belangrijk het was om op tijd te zijn en mij voor gek verklaarde toen ik de dag er voor mijn slaapzakje zocht om voor de deur te gaan slapen, kwam ik eigenlijk wat laat bij de boekhandel binnen. De Turtles waren al vertrokken, dit boek liep ik mis. De kant van Swann en Perfecte stilte had ik snel gevonden. Nog even op zoek naar De gevleugelde maar ook dat boek leek al gevlogen. Gelukkig was er een andere koper, die dit boek had laten wegleggen, nog later opgestaan en aangezien het al tegen het middaguur liep gaf de verkoper aan het liever aan mij te verkopen dan er mee te blijven zitten. Dat was dus heel erg boffen. Drie van de vier boeken had ik binnen voor een speciaal prijsje in een mooie verpakking.
We hebben daarna nog een tijdje rondgelopen in deze fijne boekhandel met een uitgebreide collectie. Mijn zoon heeft weer een stripboek aan zijn verzameling kunnen toevoegen en mijn man heeft zijn NTL lijst flink opgekrikt met vele Fantasy boeken die hij nog niet kende.

 

Mooie Tips

Zelf heb ik nog wat boeken geaaid en hen verteld dat ik ze later zal komen ophalen. Zoals Mythos en Wolfgetal. Al snel raakte ik aan de praat met de verkoper die ongelooflijk veel wist van mooie boeken en me nog heel wat tips aan de hand deed. Zo had ik al snel twee nieuwe tips voor de categorie, een boek dat je aangeraden wordt door een boekverkoper.

  • De niet verhoorde gebeden van Jacob de Zoet - David Mitchell
  • Vrouw of Vos - David Garnett

 

Vooral dit laatste boek heb ik hoog op mijn lijst gezet. We hebben ook nog de boeken die genomineerd zijn voor de Libris Literatuur Prijs besproken. Deze verkoper las net die drie boeken die ik nog niet gelezen had. We hebben elkaar geadviseerd om toch ook de andere drie boeken te lezen.
Als bonus kreeg ik een leuk boek waarin Nederlandse boekhandels hun favoriete tip beschrijven voor hun klanten. Met andere woorden, ik blijk voor de komende honderd jaar de hier boven genoemde categorie te kunnen invullen.

 

a76f5d0cbf2c4116dea93a87c9db2c37.jpg

 

Helmondse Bibliotheek

Na dit inspannende uitje was het tijd voor een heerlijke versnapering. We hebben geluncht bij De Bieb, Eet- & Leescafé. Een heerlijk plekje op het terras met een goede kaart en omringd door bibliotheek boeken en bibliotheek geur. Dat heeft enorm gesmaakt, kan ik jullie vertellen.

Hebben jullie ook boeken gescoord tijdens Bookstore Day?



Reacties op: Bookstore Day buit is binnen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

John Green

John Green

John Green is een Amerikaanse Young Adult schrijver. Op vijftienjarige leeftijd ...

Arthur Japin

Arthur Japin

Arthur Japin (1956) studeerde enkele jaren Nederlandse taal-en letterkunde en do...

Marcel Proust

Marcel Proust

Marcel Proust (1871-1922) was een Franse romanschrijver, essayist en criticus. Z...

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt

Thomas Verbogt (1952) schreef vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Bek...

David Mitchell

David Mitchell

David Mitchell (1969) is een van de grootste schrijvers van dit moment. Zowel Dr...