Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuwe boeken in Februari - Waar kijk jij naar uit?

op 02 februari 2020 door

Ging januari bij jullie ook zo traag voorbij? Gelukkig is het nu februari en dat betekent: nieuwe maand, nieuwe boeken! Zoals jullie van ons gewend zijn, nemen we jullie maandelijks mee en blikken we vooruit op de boeken die de komende maand uitkomen. Vandaag een overzicht van de maand februari. En we kunnen verklappen: daar zitten veel leuke boeken bij! Laat je ons in de reacties even weten naar welke boeken jij uitkijkt en waarom?

- door Renate en Mandy - 

6c390a270492a6d84a9e35838d46a4c9.png

1 t/m 14 februari

Gek van jou! - Jette Schröder

Lize heeft het he-le-maal gehad met mannen. Toch vertrekt ze voor een tweeweekse retraite naar de Mansion of Love, waar gastvrouw Marie-Sophie jonge vrouwen op geheel unieke wijze onderwijst in de liefde.

Lize heeft echter een missie: ze wil een ontluisterend undercoverstuk schrijven over haar verblijf voor Frappy.nl,
hét vrouwenplatform voor overtuigde ‘happy singles’ die geen man nodig hebben om gelukkig te zijn.

De wereld moet weten hoe achterhaald en vrouwonvriendelijk die belachelijke retraite is. Maar kan Lize wel weerstand bieden aan de toch best wel aanstekelijke romantische lessen van Marie-Sophie? En waarom krijgt ze het steeds zo warm van de knappe kok des huizes?

Bestemming geluk - Aline van Wijnen

Als Melanie wegloopt voor het altaar, moet ze zichzelf en haar leven opnieuw uitvinden
Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.
Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.
Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt?

Hij - Sarina Bowen, Elle Kennedy

Ze spelen niet voor hetzelfde team. Of wel?

Jamie Canning heeft er nooit achter kunnen komen hoe hij zijn beste vriend verloor. Vier jaar geleden verbrak zijn getatoeëerde, grappenmakende, regelbrekende kamergenoot alle contact zonder enige verklaring. En wat dan nog dat het een beetje raar werd op de laatste nacht van het hockeykamp in de zomer dat ze achttien waren? Het was gewoon een beetje dronken dwaasheid. Niemand stierf.

Als er een ding is waar Ryan Wesley spijt van heeft, dan is het zijn hetero vriend overhalen tot een weddenschap die de grenzen van hun relatie heeft verlegd. Nu ze met hun college teams het tegen elkaar moeten opnemen op het nationale kampioenschap, zal hij eindelijk de kans krijgen om zich te verontschuldigen. Maar een blik op de man waar hij altijd een zwak voor had is genoeg om het verlangen naar hem sterker te maken dan ooit tevoren. Jamie heeft lang gewacht op antwoorden, maar in plaats daarvan komen er steeds meer vragen. Kan een nacht vol seks een vriendschap verpesten? En hoe gaan we dan de komende zes weken te werk? Als Wesley tijdens de zomer naast Jamie komt coachen op het kamp, heeft Jamie nog een paar dingen te ontdekken over zijn oude vriend... en nog veel meer over zichzelf.

Verleid meStefanie van Mol

Amélie Jonker is aan het werk in het ziekenhuis als ze wordt opgeroepen op de Spoedeisende Hulp voor een topsporter met een flinke blessure. Oliver Prins, aanvoerder en topvoetballer bij voetbalclub FC Livius ’85, raakte geblesseerd tijdens een voetbalwedstrijd. Als Amélie hem komt onderzoeken is hij onder invloed van een zware verdoving en doet hij haar een oneerbaar voorstel.
Ondanks dat nogal gênante voorval is Oliver wel gecharmeerd van de knappe, blonde dokter. Dus als hij terug op controle moet, is hij vastbesloten om haar mee uit te vragen op date. Als ze weigert, weet hij wat hem te wachten staat. Hij zal alles uit de kast moeten trekken om Amélie te verleiden.

5a93355280eb0e1bb19579cc2b74353d.png

Deze boeken komen ook uit in deze periode:

Wij - Sarina Bowen
Blijf bij mijEmma Anna
Verstrengeld met jou - Sylvia Day

0f989a18f0787b0f5a0a9034c02e83f1.png

15 t/m 29 februari

Ons hart kent een limiet - Hanne Schreuder

'Ons hart kent een limiet' is het debuut van Hanne Schreuder. Een roman op christelijke grondslag over ongewenste kinderloosheid. Wanneer Ries en Lize Huizenga een paar jaar getrouwd zijn, zouden ze graag kinderen willen. Ries heeft echter een hormonale afwijking, waardoor dit niet lukt. Hij vindt het moeilijk om hier met Lize over te praten en hun kinderloosheid dreigt hen verder uit elkaar te drijven. Lize laat het er niet bij zitten. Ze blijft toenadering zoeken. Langzaam maar zeker leert Ries om haar in vertrouwen te nemen over zijn gedachten en gevoelens. Samen vinden ze een manier om verder te gaan. Deze nieuwe weg is alleen veel moeilijker dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Hanne Schreuder brengt met 'Ons hart kent een limiet' een hartverscheurende roman over verlangen en verlies. Het zet je stil bij het verdriet dat een onvervulde kinderwens met zich mee kan brengen, maar ook bij de kracht van relaties. Hoe diep het dal ook gaat, er is altijd een weg omhoog.

Een kleine diamant - Jetty Hage

Hoofdpersoon van 'Een kleine diamant' is Jasmijn, die op jonge leeftijd moeder werd en vijf jaar alleen is geweest met haar zoontje Tim, die het syndroom van Down heeft. Dan ontmoet Jasmijn Ben, een vader van twee dochters. Ze trouwen en het gezin groeit snel als Jasmijn in korte tijd twee keer zwanger raakt. Het is een drukte vanjewelste in huis en Tim trekt zich steeds meer terug. Jasmijn ziet het met lede ogen aan. Wat kan ze doen? 'Een kleine diamant' is het los te lezen vervolg op 'Een grijze parel', waarin Jetty Hage het verhaal vertelde van Jasmijns jeugd. Dit tweede deel speelt zich jaren later af en gaat over een alleenstaande moeder die de liefde van haar leven leert kennen.

Een dichtbij verleden - Kristin Harmel

Een aangrijpende roman over keuzes, moed en opoffering in het Frankrijk van de Tweede Wereldoorlog
Champagne, 1940. Inès en Michel genieten van hun wittebroodsweken in hun kasteel Maison Chauveau, als de Duitsers Frankrijk binnenvallen. Michel gebruikt zonder aarzelen zijn invloedrijke positie als hoofd van een beroemd champagnehuis om het verzet te helpen. Naarmate de bezetting voortduurt nemen ook de geruchten over het lot van de Joden toe en de Joodse Céline, een van Michels ondergeschikten, neemt een drastische beslissing om haar toekomst veilig te stellen. Als Inès vervolgens in contact komt met een nazi-collaborateur, brengen de twee vrouwen onbewust niet alleen het leven van hun geliefden in gevaar, maar zetten ze ook de toekomst van hun geliefde champagnehuis op het spel.
New York, 2019. Liv Kent heeft juist het dieptepunt van haar leven bereikt als opeens haar excentrieke Franse grootmoeder op de stoep staat. Ze eist dat Liv per direct met haar afreist naar Frankrijk. Onderweg vertelt Livs oma haar over de -tragische geschiedenis van Maison Chauveau, en ontdekt Liv dat ook in haar heden het verleden nooit ver weg is.

De perfecte zus -  Jean kwok

Sylvie, de mooie, briljante, succesvolle oudste dochter van de Chinees-Amerikaanse familie Lee, vliegt naar Nederland voor een laatste bezoek aan haar stervende grootmoeder – en verdwijnt dan spoorloos. Sylvie is geen vreemde in Nederland: ze groeide er op in het gezin van haar oom, -omdat haar eigen ouders als ongeletterde immigranten te arm waren om hun beide dochters te kunnen onderhouden. Ze verhuisde pas weer terug naar haar familie in New York toen ze negen was. Amy, de beschermd opgegroeide tweede dochter van de familie Lee, was nog te jong om zich dit alles te kunnen herinneren. Zij heeft altijd tegen haar grote zus opgekeken als de sterke en onverschrokken alleskunner die haar overlaadde met onvoorwaardelijke liefde.
Nu Sylvie is verdwenen, is het Amy’s beurt om doortastend te zijn. Angstig maar vastberaden reist ze naar de laatste plek waar haar zus is gezien. Maar in plaats van eenvoudige antwoorden te krijgen, ontdekt ze de gecompliceerde en pijnlijke waarheid. Sylvie, de perfecte zus, had grote geheimen. Geheimen die meer onthullen over Amy’s familie dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

Zon -  Lucinda Riley

Electra heeft het allemaal voor elkaar: ze is bloedmooi, schatrijk en wereldberoemd. Maar achter dit perfecte plaatje gaat een kwetsbare jonge vrouw schuil, die de oplossing voor haar problemen zoekt in drank en drugs. Electra heeft, anders dan haar zussen, geen behoefte om te weten waar ze vandaan komt. Totdat ze een bijzondere brief ontvangt… Zon brengt de lezer van het bruisende, chaotische Manhattan naar de prachtige, uitgestrekte vlaktes van Kenia. Kan de zoektocht naar haar verleden Electra helpen haar problemen het hoofd te bieden?

0ec06ab7464a0bb6e275e1fe78e2c4d5.png

Deze boeken komen ook uit in deze periode:

Een zijden draad - Kim Vogel-Sawyer
De boekhandel van Teheran - Marjan Kamali
Het perfecte plaatje - Karen Kingsbury
Zon over de heuvels - Nora Roberts
Vraag me nog eens - Mary Beth Keane
Lieve Edward - Ann Napolitano
Het gouden lint - Marleen Schmitz
De stilte van eenzaamheid - Sandra Berg
De bromance boekenclub - Lyssa Kay Adams

Waar kijk jij naar uit?

Naar welk boek kijk jij het meeste uit en waarom? Of heb je een ander boek dat deze maand uitkomt en dat je graag wil gaan lezen? Plaats je reactie hieronder en doe mee en praat mee en ontdek samen nieuwe mooie boeken.



Reacties op: Nieuwe boeken in Februari - Waar kijk jij naar uit?

Meer informatie

Gerelateerd