Een goed doordachte thriller
Ik begon met vol enthousiasme aan deze stand alone van Karin Slaughter. Na de Will Trent reeks, ben ik blij om weer eens een boek van haar te lezen dat volledig op zichzelf staat, met dus een mooi afgerond verhaal.
Het verhaal gaat over 2 zussen Callie en Leigh die samen een bewogen verleden hebben van misbruik en verwaarlozing.
In hun jeugd loop het op een dag helemaal mis en de gebeurtenissen van die dag, komen ongewild terug zoveel jaren later.
Leigh die kon gelukkig ontsnappen uit hun toxische jeugdomgeving, maar Callie, die verloor zich aan drugs en werd een ware junkie.
Leigh die studeerde verder voor advocaat, trouwde met Walter en kreeg een dochter Maddy. Haar zus zag ze nauwelijks. Maar op een dag komt ze in contact met Andrew Tenant. In eerste instantie lijkt ze hem niet te kennen, maar dan komt de harde realiteit van vroeger terug naar boven. Beide dames worden onderworpen aan hun verleden en zoeken samen een uitweg om dit verleden achter hen te laten. Alleen verloopt die uitweg nogal moeilijk....
Het verhaal heeft absoluut niet ontgoocheld. Het zit goed doordacht in elkaar en de personages hebben voldoende diepgang.
Het is een echte thriller, met een aantal gruwelijke gebeurtenissen, die perfect verwoord weergegeven en uitgediept worden. Het verhaal boeit onmiddellijk van in het begin.
Het enige nadeel vind ik persoonlijk, is dat de coronacrisis ook een aandeel in het boek heeft. Een boek dient om te ontspannen en eens weg te zijn uit het dagelijkse leven. Een extra herinnering aan de pandemie is niet nodig. Gelukkig speelt corona geen grote rol, maar is het zijdelings verweven in het verhaal.
Maar voor de rest, een echte aanrader.