Ik snap het niet
De korte inhoud van 16 paarden leek veelbelovend. Er worden 16 dode paarden teruggevonden in een weiland. De vraag is natuurlijk wie heeft dat gedaan en waarom? Rechercheur Alec Nichols wordt op de zaak gezet, samen met dr. Cooper, een forensisch dierenarts.
En hier stopt wat ik kan vertellen over het verhaal en de korte inhoud. Meestal kan ik wel een ietwat langere samenvatting schrijven, maar voor dit boek lukt het me niet.
Het uitgangspunt van het verhaal is top en veelbelovend, maar dan begin je te lezen en raak je volledig de draad kwijt. De hoofdstukken springen van de hak op de tak, plots gaat de tekst over Alec, om dan 2 zinnen terug te springen naar het verleden of naar iemand anders, om dan terug terug verder te gaan over Alec.
De personages zijn ook enorm gecompliceerd. Ze hebben allemaal al heel wat meegemaakt in hun leven, en dat wordt dan "tussen de soep en de patatten" ook erbij geworpen, waardoor je helemaal de richting kwijt raakt.
Het boek is dus gewoon veel te ingewikkeld geschreven en dat is jammer. Want op zich is het verhaal goed gevonden, de uitkomst had ik ook totaal niet verwacht, maar het is jammer van de schrijfstijl en de ingewikkelde nevenstromen die erbij gesleurd worden.