Indrukwekkend en meeslepend

Anita Anita
2 apr 2026

Een ogenschijnlijk gelukkig gezin wordt getroffen door een noodlottig ongeval dat hun levens voorgoed verandert. Matthew overleeft het ongeluk, maar ontdekt dat er tijdens zijn herstel iets verschrikkelijks is gebeurd. Deze ontdekking zet zijn toekomstplannen op losse schroeven. In plaats van zijn eigen weg te volgen, besluit hij op de boerderij te blijven om zijn moeder te helpen. Hij hoopt het verleden achter zich te kunnen laten, maar merkt al snel hoe moeilijk het is om fouten te vergeven รฉn te vergeten, zeker wanneer anderen blijven graven naar de waarheidโ€ฆ

Wie heeft genoten van als ๐˜‹๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ต๐˜ช๐˜ญ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ท๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ด๐˜ต๐˜ฐ๐˜ณ๐˜ฎ en ๐˜Ž๐˜ฆ๐˜ด๐˜ค๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ฏ๐˜ฌ ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ป๐˜ฆ๐˜ฆ zal dit boek zeker kunnen waarderen. Zelf had ik in het begin wat moeite om in het verhaal te komen door het rijke, beeldende taalgebruik, maar gaandeweg leerde ik dit steeds meer te waarderen. Uiteindelijk ben ik overgestapt op het luisterboek, waarbij ik ook even aan de stem en intonatie van de verteller moest wennen. Hij deed me denken aan de stem van de grote boze wolf op mijn oude Efteling sprookjeselpees van vroeger, of leek daar in elk geval sterk op! Toch bleek dit perfect bij het verhaal te passen en bracht hij het geheel prachtig tot leven.

Het personage Pete Peachey vond ik misschien wel het meest indrukwekkend. Zijn verhaal wordt subtiel en zorgvuldig verweven in het geheel, waardoor je zijn verleden beetje bij beetje ontdekt. In eerste instantie lijkt hij een vreemd personage, maar al snel blijkt hij een bijzonder mens te zijn met een hart van goud en een aangrijpende geschiedenis. Ook het afgezonderde en ruige leven wordt prachtig beschreven; je ziet het uitgestrekte landschap haast voor je.

Hoewel dit boek mij uiteindelijk minder wist te raken dan bijvoorbeeld ๐˜ž๐˜ฐ๐˜ฆ๐˜ด๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฌ๐˜ถ๐˜ด๐˜ต, denk ik dat ik daarin tot de minderheid behoor, afgaande op de vele lovende recensies. Dit is geen boek dat je even tussendoor leest maar waar je echt voor moet gaan zitten om het te kunnen waarderen. Laat je daardoor niet weerhouden om dit boek zelf te ontdekken en je mee te laten voeren naar het indrukwekkende, uitgestrekte Australiรซ.

Meer recensies van Anita