Een ontknoping die je zal verrassenβ¦.
Dit is het derde boek dat ik van Lucy Clarke las. Inmiddels weet ik dat ik een verrassende ontknoping kan verwachten, maar toch zag ik het einde weer niet aankomen..
ππ―ππ§ π’π§ π‘ππ π€π¨π«π:
Zes vriendinnen reizen naar een prachtig Grieks eiland voor het vrijgezellenfeest van Lexie. Wat een weekend vol gezelligheid, drank en goede gesprekken moet worden, krijgt al snel een andere lading. Onderlinge spanningen lopen op en al gauw wordt duidelijk dat ieder van hen iets te verbergen heeft. Het samenzijn blijkt confronterender dan verwacht. Het weekend eindigt dramatisch: na drie dagen is één van hen een moordenaarβ¦
In het begin had ik even moeite om de verschillende personages uit elkaar te houden, maar al snel zat ik helemaal in het verhaal. Stukje bij beetje leer je hun vaak heftige achtergronden kennen, en er blijken onderlinge verbanden te zijn die je totaal niet ziet aankomen. Het verhaal komt wat langzaam op gang, maar juist door de subtiele hints naar wat nog gaat komen, blijf je geboeid. De tweede helft maakt dat meer dan goed, daar wordt het echt spannend.
Ik vond het mooi om te lezen hoe Fen, Eleanor en Anna zich steeds meer durven open te stellen en voor zichzelf opkomen. De manier waarop hun persoonlijke worstelingen met elkaar verweven zijn, geeft het verhaal extra diepgang.
En dan het einde⦠Je zit echt op het puntje van je stoel. Door de korte hoofdstukken vlieg je erdoorheen en wil je maar één ding: doorlezen tot de laatste pagina.
Mijn favoriete boek van Lucy Clarke blijft ππ¦ π©πͺπ¬π¦, maar deze staat daar zeker vlak achter. Houd je van psychologische thrillers met complexe relaties, geheimen en onverwachte wendingen, dan is dit absoluut een aanrader.
Ik heb het boek deels als audioboek geluisterd, zowel in het Nederlands als in het Engels, en beide versies zijn erg prettig ingesproken.