Beangstigend

anne-marie margrete dewachter franke anne-marie margrete dewachter franke
12 apr 2021

Voor 'de grenzeloze leesclub 1' mocht ik het boek Oscar van Yvonne Franssen lezen. Als de vier maanden oude baby van Ilse, Oscar, verdwijnt, weet je meteen dat het goed mis is. Pubers en volwassenen verdwijnen soms uit vrije wil, ondernemende peuters en kleuters gaan ook wel eens op stap en verdwalen, maar als een baby verdwijnt, weet elke politieman- of vrouw dat er ... aan de knikker is. Waar IS Oscar? Niemand die het weet. Ook het oudere broertje heeft niets gezien. De spanning loopt hoog op, zeker als duidelijk wordt dat Ilse een verleden van psychische problemen heeft; Heeft ze dan toch haar kind iets aangedaan? Maar waar IS hij dan? Speelt iemand een vuil en erg gemeen spelletje met haar? Yvonne Franssen weet de spanning geleidelijk aan erg goed op te bouwen en je leest door omdat je wil weten wat er aan de hand is. En of het goed komt met Oscar. Het begin vond ik zelf een beetje verwarrend, maar dat ligt misschien aan het feit dat je in een e-book minder makkelijk even terugbladert. Alle personages hebben een rugzak, en dat vond ik soms wel een beetje té, maar op het eind snap je ook wel waarom er zoveel verschillende verhaallijnen zijn. Het einde is dan toch weer een twist die ik niet zag aankomen, alhoewel ik dat personage vroeger in het boek wél in het vizier had. Of het einde realistisch is, daar waren de mening nogal verdeeld over. Ik vind het een zeer goede thriller, de moeite meer dan waard! Een waardige opvolger van 'Talio' en 'Schaduwen'.

Meer recensies van anne-marie margrete dewachter franke