Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Te zoetsappig

AnneHut 10 mei 2024
Een leven geleden heb ik als e-book mogen ontvangen van Jerrad Hoff, waarvoor ontzettend bedankt! Ik zag al vaker lovende recensies over dit verhaal voorbij dus ik was ontzettend benieuwd. In dit boek volgen we het verhaal van Sarah en Evan, zowel in het heden als in het verleden. Sarah heeft een moeilijk jeugd gehad en probeert in de zomer van 1972 op Gasparilla Island haar leven weer een beetje op de rit te krijgen. Hier wordt ze smoorverliefd op Evan, die meteen hetzelfde voor haar voelt. Maar na een stomende zomer scheiden onverwacht hun wegen. Wanneer ze elkaar na vier decennia weer terugvinden blijken de oude gevoelens niet gesleten te zijn, maar een happy end is nog steeds niet zeker.

Wanneer je een hopeloze romanticus bent zul je smullen van dit verhaal. Intense liefde staat centraal in dit verhaal, zowel tussen geliefde als vrienden en (gekozen) familie. Helaas kon ik er zelf niet zoveel mee. Ik vond het te zoetsappig en elke emotie was naar mijn mening te overdreven. Zo wordt er om de haverklap tranen met tuiten gehuild. Dit zorgde er bij mij voor dat ik de tranen hun betekenis verloren en ronduit irritant werden. Maar ook andere emoties werden te extreem geuit. Zo wordt er ook continu “geschaterlacht”, ook op momenten waarvan ik dacht dat men eerder een glimlachje zou laten zien. De dialogen waren voor mij te zoetsappig, er werd continu herhaald hoe gelukkig men is, wat voor mij voelde als overkill.

Ik vond het concept van het verhaal ontzettend mooi, maar de uitwerking was gewoon niet voor mij. Misschien als het boek de helft dunner was geweest dat het mij meer aangesproken zou hebben. Want naar mijn mening kwam er ontzettend veel herhaling voor en waren scenes te gedetailleerd beschreven. Zo krijg je bij boottochten te horen of ze naar het noorden of zuiden gaan en worden de 20 eilanden die ze daarbij passeren bij volle naam genoemd. Details die niets aan het verhaal toevoegen, maar waardoor je wel een alinea verder hebt gelezen. Ditzelfde geldt ook voor gevoelens van de personages. Deze zijn vaak door acties al duidelijk (als er weer met tranen en tuiten gehuild wordt kun je al raden dat iemand niet blij is), maar het wordt vervolgens ook nadrukkelijk benoemd.

Wat mij ook stoorde is dat de personages te extreem voor de wind ging. Ja, er worden heftige en intens verdrietige gebeurtenissen besproken, maar het meerendeel hiervan komt uit het verleden. In het heden is Sarah een bestseller auteur die honderden miljoenen verdiend (dat is volgens mij nog nooit een schrijver gelukt) en heeft ze persoonlijke connecties met de president. Als het hierbij was gebleven had ik erin kunnen komen. Maar haar dochter beschikt over dezelfde gaven en wordt vrijwel net zo succesvol. Ook is er een amateurfotograaf die een ontzettend grote en belangrijke klus in de wacht sleept zonder zich ervoor te hoeven bewijzen. Iedereen schijnt ook een perfect modellen lijf te hebben, zelfs de personages op leeftijd en iedereen kan fantastisch dansen. En elk personage, zelfs minder belangrijke bijpersonages, vinden de liefde van hun leven. Dit was voor mij gewoon te veel en te overdreven. Alles bij elkaar zorgde er voor mij voor dat het verhaal te ongeloofwaardig werd.

Normaals, de plot van het verhaal was ontzettend mooi. Dat is ook de reden dat het boek niet op mijn DNF stapel is beland. De schrijfstijl was echter niet voor mij en ik denk dat als het verhaal de helft korter was geweest dat het meer tot zijn recht was gekomen. Het las voor mij niet vlot weg en na 2/3 van het boek begon ik scenes te skippen die voor mij niks toevoegde. Daarom geef ik dit boek 2 sterren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AnneHut

Gesponsord

Wanneer zijn ploeg vastloopt door een reusachtig bot, gaat Boer Boris samen met Berend en Sam op onderzoek uit. Van welk dier zou dit bot kunnen zijn? Een cavia? Een marmot?

Marie zit op de beste school van de wereld met de allerliefste juf. Als haar klas uitgenodigd wordt om een week te ruilen met een andere klas, logeert Marie zelfs in een villa met zwembad en paarden.

De TikToks die geheimen van leerlingen én docenten onthullen, zijn enorm populair op Lauries school. Maar is het wel echt ongeluk als een meisje uit een van de sappigste TikToks om het leven komt?

Met zeven sleutels kan een bont gezelschap reizigers de schat van de meedogenloze Roverkoning in handen krijgen, als ze langs de zeven bewakers kunnen komen.

Noura leeft met een groot geheim – haar moeder mag absoluut niet ontdekken dat ze bij volle maan in een weerwolf verandert. En dan is er nog dat andere grote geheim ...

Als het afbrokkelende gebouw van Brams middelbare school wordt gesloten, moet hij ergens anders heen dan zijn beste vriend, Theo Thorbecke. Kunnen ze de school nog redden?

De kikkertjes maken weer met veel plezier en humor hun stripboeken. Met hun opbrengsten kunnen ze snoep kopen. Of kunnen ze het beter samen aan iets anders besteden?

Waakgorgel Jukko vertelt de Waakgorgeltjes-in-Opleiding en Melle dat er boven de poolcirkel een groot leger Brutelaars oprukt. De verdedigende Gorgels vallen allemaal in slaap.

Drie tieners bekennen de moord op Mirza. Alle drie hebben ze een motief, maar slechts een van hen is de dader. Wie viel Mirza aan op het feest? Wie is de mystery guest?

Er is een landelijke internetstoring en nu kunnen Quinn en Aaron geen huiswerk maken. Ze moeten een voldoende halen, anders moeten ze stoppen met hun videokanaal.

Een ode aan de allesoverstijgende kracht van vrouwenvriendschap en een intiem portret dat een nooit eerder getoonde kant van Marilyn Monroe laat zien.

Als haar vader haar herinneringen vertelt die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent, gaat Olga twijfelen over haar achtergrond.

Dit is het sensationele verslag van hoe Red Bull luidruchtig de Formule 1-wereld instapte en steeds succesvoller werd om uiteindelijk de sport te domineren met Max Verstappen.

Twee advocaten, de een wit, de ander zwart, proberen hun ten onrechte beschuldigde zwarte verdachte van de doodstraf te redden.

Tijdens een roerige debatavond aan de universiteit in Kiev verklaart Dani's jeugdvriend Pavel dat het socialisme dood is. Wanneer Pavel vervolgens verdwijnt, gaat Dani naar hem op zoek.

Journalist Gina deed jarenlang verslag van oorlogen over de hele wereld, maar sinds kort is ze correspondent in Rome. Na een zwoele zomeravond belandt ze in bed met haar jeugdvriend Okke.

Wanneer Poppy anonieme brieven ontvangt, betrokken is bij een ongeval en verrast wordt door een groot geldbedrag, wordt haar veerkracht zwaar op de proef gesteld.

Schrijfster Keet ontdekt dat de eigenaresse van een sjofele strandtent waar ze graag komt, illegaal onderdak biedt aan een groepje jongeren.

Bruce Cable, de extravagante boekhandelaar die zijn winkel bestiert op Camino Island, en de groep schrijvers die hij om zich heen heeft verzameld staan voor een nieuwe uitdaging.

Tanya, een Britse exchange student, komt een jaar lang in het gezin van Natalie en Matt wonen in hun luxe huis in Los Angeles. Ze begint steeds meer te lijken op hun overleden dochter Anabel.

Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy is ervan overtuigd dat er kwade opzet is.

Amsterdam, 1824. In de kinderkolonie heerst een hard regime van tucht en discipline. Samen maken Karel en Lize een plan: proberen te ontsnappen uit Veenhuizen ...

Cornelisse en Wertheim selecteerden de mooiste en indrukwekkendste verhalen uit 12,5 jaar Echt gebeurd. Ook op papier beklijven deze verhalen. Een feest om te lezen!

Het team is een oude sekte op het spoor als plotseling de cold case roodgloeiend wordt: een jonge vrouw is sinds een paar dagen spoorloos verdwenen...

Pim Franssen beschrijft zijn reis vol beproevingen van twee jaar en twee dagen door 26 Afrikaanse landen in een oude Land Cruiser.

Over vergeving, spijt hebben van altijd maar doorgaan, het plezier van simpel leven en de kracht die schuilt in gewoon geluk.

Op Ivy's safari’s worden dieren alleen gefotografeerd. Ze stuit daarbij op verzet van de andere witte jagers, maar ze zet vastberaden door.

De zeventigjarige Cecilia kijkt ernaar uit de zomer ongestoord aan de kust door te brengen. Dit plan wordt echter verstoord als ze een onverwachte gast aantreft.

Met zijn kenmerkende opgerolde sokken, zijn taaiheid en wilskracht hoort Søren Lerby bij de absolute boegbeelden van het voetbal.

Als de jonge Ned Maddstone zich na een uit de hand gelopen grap op school plots in een streng bewaakte gevangenis bevindt, ziet de toekomst er veel minder rooskleurig uit.

Als je het lastig vindt om je gewoontes te veranderen, ligt dat niet aan jou. Slechte gewoontes blijf je herhalen, omdat je de verkeerde methode gebruikt.

Miljardair Georg zoekt hulp bij zijn vriend Joe Carling, voor zijn spoorloos verdwenen kleinzoon en enige erfgenaam. Iemand heeft er baat bij heeft als Filip nooit gevonden wordt …

Dumouin wordt geconfronteerd met plekken waar nederlagen, crashes en rivalen een voedingsbodem bleken voor twijfels, frustraties en onzekerheden.

Het jaar van Gwen van Poorten varieerde van paddoceremonies tot botox, van met je partner naar Burning Man en je daar verloven tot het verbreken van die verloving.

Qmusic-dj en brandweerman Tom geeft aan de hand van heftige, verdrietige, leuke en soms idiote verhalen een eerlijk en inzichtelijk beeld van het leven van een brandweerman.