Vlindervlucht, een ontroerend boek, waard om te lezen
Dit boek heeft mij diep geraakt, het beschrijft de worsteling van mensen die te maken hebben met racisme en discriminatie en daardoor zelfs niet voor hun afkomst uit durven komen.
Millie, één van de hoofdpersonen in dit verhaal verlaat , in 1946, haar geboortestad Charleston en vestigt zich in het stadje Fairhope.
Zij wil een eigen bedrijfje beginnen waar ze zelfgemaakte kleding gaat verkopen. Een bijzondere ontmoeting verandert echter haar leven, zij komt voor onmogelijke keuzes te staan.
De tweede hoofdpersoon, Harper Albright, dit speelt in de huidige tijd, droomt ervan een eigen modewinkel te beginnen, maar wanneer ze voor haar eindexamen staat blijkt dat de door haar gemaakte jurk niet goed genoeg is om mee te doen aan de eindshow.
Volkomen gedesillusioneerd verlaat ook zij haar geboortestad.
De verhaallijnen lopen weliswaar door elkaar, maar wel op een manier dat het nooit lastig is om van de één naar de ander over te stappen tijdens het lezen.
Dit is de debuutroman van Ashley Clark, ik vind het boek zeker de moeite waard om te lezen en kijk nu al uit naar haar volgende roman.