De winter van de heks

Aspen Aspen
7 mrt 2020

Wat een prachtig slot van een mooie serie.

We volgens Vasja direct na de gebeurtenissen aan het eind van het 2e boek. Hierdoor beland je direct in een soort rollercoaster. Er gebeurde zo veel, zowel mooie als minder mooie dingen, dat ik de pagina’s echt heb verslonden. Voor mijn gevoel maakte Vasja in dit deel ook een enorme groei als personage.

Hierna vlakte de spanning wat af maar het werd absoluut niet saai. De gebeurtenissen volgende elkaar op hoog tempo af zonder het gevoel te hebben dat het te snel ging. De sfeer die zo overduidelijk in het eerste deel zat was ook hier ondanks het tempo in terug te vinden.

Ik vond het ook erg leuk dat de Tsjerti weer een groter aandeel hadden in dit deel. Elke keer blijven ze mij weer verbazen, stiekem hoop ik toch ook een eigen Domovoi te hebben.

Het einde vond ik wel een beetje open. Er bleven voor mij veel dingen nog onbeantwoord of er werden verhaallijnen opgezet die voor mijn gevoel niet af zijn. Terwijl het echte hoofdplot wel afgerond voelt.

De toevoeging die Katherine Arden heeft gedaan over welke gebeurtenissen waargebeurd zijn vond ik leuk. Zodoende toch weer een beetje wat kunnen leren terwijl ik gewoon lekker aan het lezen was.

Meer recensies van Aspen