Advertentie

Louise Fein keert de financiële sector de rug toe om zich op het schrijven te storten. Haar debuutroman is geïnspireerd op haar vaders familiegeschiedenis. De dochter van nazi is reeds in 5 landen uitgegeven.

Dit verhaal wordt vertelt vanuit het perspectief van een welgesteld Duits meisje dat het naziregime van kleins af aan heeft meegekregen. Haar vader is een hoge SS-officier, haar broer gaat bij de luftwaffe en zelf is ze helemaal in de ban van Hitler. De meeste verhalen worden belicht door de onderdrukking van de Joden, maar hier krijgen we het verhaal vanuit de andere kant te lezen.

Hetty wordt verliefd op Walter, de beste vriend van haar broer Karl. Toen ze 7 jaar was heeft Walter haar gered van de verdrinkingsdood. Enige jaren later is de vriendschap tussen Karl en Walter voorbij. Hetty weet niet waarom, tot ze erachter komt dat de jongen waar ze een boontje voor heeft een Jood is. Hetty worstelt met haar gevoelens. Moet ze trouw blijven aan het regime waarin ze is opgegroeid en moet ze haar hart volgen?

De dochter van nazi vertelt het verhaal van Hetty die opgroeid van kind tot jongvolwassene. Het is een beklijvend verhaal, dat zich afspeelt nog voor de oorlog effectief uitbreekt. Het boek is opgedeeld in 3 grote delen, er worden geen grote tijdssprongen gemaakt waardoor het verhaal gemakkelijk te volgen is. Ook de personages worden diepgaand beschreven zodat je mee in het verhaal wordt gezogen.

Dit debuut van Louise Fein mag er zijn, heel aangrijpend, een boek dat je niet snel vergeet!
5*

Reacties op: Een sterk debuut, een boek dat je niet snel vergeet!

35
De dochter van de nazi - Louise Fein
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners