Wat een plot!
Het schrijversduo Alexandra en Victoria Nagelkerke hebben onder de naam Eva Nagelkerke een nieuwe thriller geschreven: De perfecte engel.
Ze nemen je mee in het verhaal van Lisa en Bo. Het is geen lugubere, bloederige thriller, maar de onderhuidse spanning is zeker aanwezig. Ook de verschillende aspecten tussen de menselijke relaties worden goed beschreven. Als lezer wordt je geconfronteerd met het verdriet van mensen en welke impact dit heeft op hun onderlinge relaties.
Na een relatiebreuk neemt Lisa een baantje aan als nanny. Samen met haar dochter Ariël gaat ze bij Noëlle, Sander en hun dochter Bo inwonen, om de zorgen voor Bo van Noëlle grotendeels over te nemen. Bo is een schatje. Noëlle lijkt overbezorgd en rent om het minste met haar dochter naar de dokter. Naarmate Lisa bij hen verblijft, heeft ze het gevoel dat er iets niet klopt. Ze krijgt vreemde berichtjes, Bo wordt ’s nachts steeds huilend wakker en zegt dat ze steeds naar haar kijken, elke nacht. Wat bedoelt Bo daarmee? Lisa heeft het gevoel dat ze zo snel mogelijk weg wil gaan, maar kan ze Bo wel achterlaten?
Het is een fijn boek om te lezen. Het leest vlot, het zijn korte hoofdstukjes die vanuit de verschillende personages zijn geschreven. De onderhuidse spanning is gaandeweg aanwezig en het eindigt met een plot dat je niet ziet aankomen. Zeer goed uitgewerkt!
Ik geef dit boek 4 welverdiende sterren.