Durf je nog een lift te nemen?

bonkikong 10 september 2020
New York wordt geteisterd door liftongelukken. Zijn het ongelukken of saboteerd er iemand de liften? In dit boek ga je samen met rechercheur Jerry Bourque en Lois Delgado en journaliste Barbara Matheson op zoek naar de dader.

Het boek begint spannend, op maandag stort er een lift neer waardoor er 4 mensenlevens betreurd worden. De journaliste Barbara springt meteen op de zaak, één van slachtoffers is een oude bekende voor haar. Als er op dinsdag en woensdag ook nog ongelukken zijn met liften schakelt iedereen een standje hoger in. Dit zijn geen ongelukken meer, maar een bewuste keuze van de dader. Wie knoeit er met de liften en wat is zijn/haar drijfveer? En kunnen ze de dader stoppen?

De hoofdstukken zijn overzichtelijk en de dagen worden meegedeeld met liftknoppen, wat heel origineel is. Ook de cover spreekt direct tot de verbeelding: een donkere liftschacht met rode opliggende kabels en leidingen.

Dit boek zou ik niet typeren al een echte thriller, het begint wel spannend, maar voor de rest gaat het allemaal rustig zijn beloop. Naar het einde toe maakt de auteur dit voor mij wel terug goed met een spannend en doordacht plot.

Het boek leest vlot en maakt me toch benieuwd om meerdere werken van deze auteur te lezen.

Meer recensies van bonkikong