Advertentie

Mikaela Bley (1979) is geboren in Stockholm en woont daar samen met haar man en twee kinderen. Ze werkte als inkoper voor het tv-station TV4, maar schrijft nu fulltime. In haar debuut Dochter vermist werd misdaadverslaggeefster Ellen Tamm geïntroduceerd. Donker water is haar tweede thriller rondom deze sterke vrouwelijke hoofdpersoon. Het boek kwaad licht is het derde boek van deze serie.

De meisjes zonder naam:

De 17-jarige Linn wordt door haar moeder naar een kostschool gebracht omdat ze na de dood van haar vader onhandelbaar is voor haar moeder. Het is een exclusieve kostschool waar enkel meisjes met gedragsproblemen terecht kunnen.

Als verslaggeefster Ellen Tamm getipt wordt dat er een lijk gevonden is nabij de plaats waar zij is opgegroeid bijt ze zich in deze zaak vast. Ze wil kost wat kost verslag doen van deze moord. Als er dan nog een tweede lijk wordt gevonden besluit ze zelf ook op onderzoek uit te gaan. Ze wil de waarheid achterhalen voordat er nog meer slachtoffers vallen.

Het boek is opgebouwd uit korte hoofdstukken waardoor je het gevoel krijgt dat je dicht bij de personages staat. Het verhaal is goed te volgen en het leest erg vlot. Het plot is vrij voorspelbaar, maar toch belemmert dit niet om verder te lezen.

Reacties op: Aangename kennismaking met het werk van Mikaela Bley

61
De meisjes zonder naam - Mikaela Bley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners