Teleurstellend, niet echt spannend

bonkikong bonkikong
19 mrt 2020

Chris McGeorge is met “Op slot” aan zijn derde boek toe. Na Tik Tak en Kiekeboe krijgen we “Op slot” voorgeschoteld. Zijn boeken zijn vergelijkbaar en worden lock room mysteries genoemd.

Op slot speelt zich af in de hypertechnische, zwaarbewaakte vrouwengevangenis North Fern. Cara wordt naar die gevangenis overgeplaatst waar ze haar straf moet uitzitten voor een moord die ze beweert niet gepleegd te hebben. Op een ochtend wordt Cara wakker en haar celgenoot Barnard is vermoord met een pistool. De deur van hun cel is heel de nacht op slot geweest en Cara is hoofdverdachte nummer 1. Cara probeert haar onschuld te bewijzen maar in de zwaarbewaakte gevangenis lijkt dit een onmogelijke opdracht.

Het boek heeft me niet helemaal meegenomen op een bevredigende reis. Het parcours was hobbelig, onsamenhangend en niet heel spannend. Een thriller kan ik dit boek niet echt noemen, het heeft eerder wat elementen van science fiction. Persoonlijk vond ik dit wat teleurstellend. Ook de tijdlijn van het hele verhaal blijkt niet te kloppen. Jammer, want er had meer in dit boek kunnen zitten.

Van mij krijgt het boek 2,5 sterren, maar omdat er geen halfjes aangevinkt kunnen worden, rond ik het af naar 3 sterren. Ik heb dit boek met de leesclub op Hebban gelezen. Indien ik dit boek zonder een leesclub zou lezen, dan had ik het boek ook wel uitgelezen, vandaar toch de 3 sterren.

Meer recensies van bonkikong