Sluimerend spannend
Annet Hulst, initiatiefnemer van de websites Chicklit.nl en Vrouwenthrillers.nl, debuteerde in maart 2020 met de spannende young adult Privacy Live. Ze woont met haar gezin in haar geboortestad Leiden en werkt als IT-risicomanager in de financiele sector. In haar vrije tijd schrijft ze, leest ze boeken in alle genres en brengt ze regelmatig een bezoek aan de sauna.
Fee, eerstejaars student geschiedenis in Leiden, woont met haar beste vriendin Rox in het appartement dat haar ouders voor haar hebben gekocht. De vader van Fee en haar broer Fabian wordt bijna 50 jaar en Fee wil hem verrassen met een DNA test van MatchDNA. Fabian vindt het een slecht idee en daarom besluit Fee de test voor zichzelf te gebruiken met een verrassende uitkomst. Een dag voor het feest vindt Fee tussen de post bij haar ouders, een kaart van ene Bas die op het feest wil komen. Ze vraagt aan haar ouders wie deze Bas is, maar die schrikken hier zo van dat ze niet willen antwoorden. Fee, nieuwsgierig als ze is, gaat op onderzoek uit en stuit hierbij op familiegeheimen. Wat is er vroeger gebeurd rond het familiebedrijf in Apeldoorn, Spa Resort Het Kristal? Wie is die Bas nu eigenlijk en waarom heeft hij in de gevangenis gezeten? En wat staat er in het dagboek dat hij daar schreef? En dan sterft er ook nog een familielid. Fee zet haar zoektocht voort met Rox, op zoek naar de antwoorden.
Door de kort hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl van de auteur wil je door blijven lezen. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Fee, afgewisseld met het dagboek van Bas. Hierdoor is er een sluimerende spanning aanwezig. Je wordt regelmatig op het verkeerde been gezet door de verschillende wendingen in het verhaal die je niet altijd aan ziet komen. Ik heb genoten van dit verhaal. Je wil door blijven lezen door de sluimerende spanning en de nieuwsgierigheid. Want hoe loopt dit verhaal af? Een aanrader.