De moedermaffia

De moedermaffia - Anita Terpstra

Wat een hilarisch en herkenbaar boek is De moedermaffia. Één en al herkenning. Of je nu zwanger bent, net bevallen, of net als ik al wat oudere kinderen hebt.

In De moedermaffia maken we kennis met de zwangere Merel. Merel laat zich door haar verloskundige zwangerschapsyoga adviseren. Hier maakt ze kennis met andere zwangere vrouwen, die allemaal anders in de zwangerschap staan en hier ook verschillend over denken.

Alle aspecten komen in dit boek, in korte hoofdstukken aan bod. De pufclub, de negenmaandenbeurs, de perfecte kinderwagen, de over de top baby shower, de kraamvisite, en natuurlijk alle ins en outs rondom de bevalling. Dit alles wordt met de nodige humor beschreven.

Het verhaal heeft ook een mooie boodschap vind ik want:
Vergelijk je niet teveel met andere moeders, doe wat goed voelt en vergeet niet, die andere moeders doen ook maar wat!

Meer recensies van De boekenkast van Bianca