Pulp
Dit verhaal ligt zo ver weg van mijn eigen leefwereld dat het mij niet echt bevallen is, dit boek. Het vernietigende druggebruik, het seksuele geweld wordt ordinair verteld. Geen idee wat het mij heeft bijgebracht. Ik was blij dat het uit was. De auteur vertelt het verhaal van een auteur op zoek naar de liefde en tijdens het schrijfproces van zijn boek. We kunnen zijn geschreven boek lezen.
Ik hanteer een aantal criteria bij het beoordelen van een gelezen boek.
Heeft het mijn aandacht kunnen vasthouden ?
Bevat het mooie, uitzonderlijke taal ?
Heeft het mij iets bijgebracht ?
Alleen de eerste vraag kan ik positief beantwoorden, ik wilde niet opgeven omdat ik dacht dat het misschien nog kwam, dat wat ik van een boek verwacht. Maar niet dus.
Ik ga een passage uit het boek citeren, grappig wel want de auteur geeft een recensie weer in het boek over het boek van zijn hoofdpersoon auteur.
"Net zoals de 24-jarige schrijver worstelt met de richting van zijn debuut, zoek ik de juiste toon voor deze review. Ik ben er nog niet uit of dit werk een waardeloze, een vernietigende, of gewoon een heel slechte recensie verdient. Feit is : de moedige ziel die zich aan het boek waagt verliest tijd, die hij of zij nooit meer terugkrijgt. En dat is heel veel tijd. Het kostte uw recensent god-weet-hoelang voor hij met lede ogen moest concluderen dat dit boek van a tot z complete papier- en tijdverspilling was. (...). Het enige wat je op het einde van dit boek voelt is opluchting. Omdat je ervan af bent en omdat het nu mag worden opgeborgen."
Voilà, goed verwoord door de auteur, zelf !
Helaas geen positieve leeservaring voor mij, dit boek.