Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Teveel chaos

Filip C. 09 mei 2024
Bij De Verhalenfabriek verscheen “De bloedverwant” dat werd geschreven door Rianne Meijenburg.
Chloé heeft de moeilijke taak het ouderlijke huis te moeten ontruimen na het recente overlijden van haar vader. Eén taak die ze helemaal allen uitvoert. Tijdens deze taak komen voor haar bijzondere feiten aan het licht. Zo vindt ze een foto van haar vader met een meisje en dat meisje is zij zelf niet. Wie is het meisje en waarom staat ze bij Chloé’s vader op de foto. Chloé neemt zich voor deze zaak grondig uit te zoeken.
De verhalenfabriek staat ondertussen gekend voor kwalitatieve tussendoortjes maar deze keer is het opzet niet zo geslaagd. Het verhaal dat Rianne Meijenburg brengt heeft zeker potentie maar in de huidige vorm zit het verhaal teveel vast met haken en ogen. Sommige van de vele korte hoofdstukken geven tijdens het lezen het gevoel alsof ze niet bij het verhaal passen. Verder in het verhaal blijken die hoofdstukjes dan wel een rol in het verhaal te spelen, maar misschien zouden ze dan beter in de structuur ingewerkt moeten worden. Misschien had de auteur het Hogeberg grondiger en doordachter moeten uitwerken. Nu wordt alles gebald in een verhaal van ongeveer 120 bladzijden, waardoor bijkomende essentiële informatie ontbreekt.
Voor mij een reden om herborist slechts drie sterren te geven. Het leesplezier was meermaals echt zoek en dan was het doorbijten om het boek toch uit te lezen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Filip C.

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?