Weer een schitterend vervolg in de Thomas Berg reeks.
Met De drogreden schreef Jo Claes zijn negentiende thriller rond de Leuvense hoofdinspecteur Thomas Berg en het was weer een waar leesplezier.
Wanneer Hannes Wageneer zich aanmeldt bij hoofdinspecteur Berg met het verhaal dat zijn ex-vriend, de beroemde toneelspeler Elias Wullaert in het antieke theater van Epidauros niet gestruikeld is, maar bewust naar beneden geduwd is door zijn nieuwe liefde Lenard Degraaf, begint voor de hoofdinspecteur een zoektocht naar de waarheid. Voor Wageneer is het duidelijk dat de jonge Degraaf uit was op het geld van Wullaert en uit het testament blijkt de jonge man inderdaad een aanzienlijk deel van de erfenis weet op te strijken. En wanneer dan ook de zoon van Wullaert op verdachte wijze om het leven komt, wordt de intensiteit van het onderzoek verhoogd. Zal Berg de waarheid achterhalen?
Het is geen wonder dat Jo Claes reeds aan zijn negentiende verhaal met zijn hoofdinspecteur Berg gekomen is. Zijn hoofdinspecteur Thomas Berg is namelijk een mens van vlees en bloed, realistisch tot in zijn kleine teen. Daarnaast moeten de boeken het niet hebben van gruwelijke en bloederige scenes, maar ze zijn daarom niet minder spannend. Het taalgebruik en de hele sfeer van het verhaal, maken dat je als lezer het boek moeilijk kunt wegleggen. En wie voor het eerst het werk van Jo Claes ontdekt moet niet bang zijn om met dit nieuwe deel te beginnen, want elk boek is een afgerond geheel dat totaal zelfstandig gelezen kan worden. De auteur weet elke keer ook weer te verrassen met de beeldende beschrijvingen van idyllische plekjes in Leuven maar ook daarbuiten.
Voor mij weer een *****-boek!
Voor mij weer een *****-boek!