Een verrassende thriller …

Filip C 19 augustus 2025
Iris is na het overlijden van haar vriend Ben op straat gezet door René, de zoon van Ben en zijn wettelijke erfgenaam. Iris en Ben hadden wel gezamenlijke plannen, maar het overlijden was nogal plots waardoor er niets ten gunste van Iris werd vast gelegd. Iris blijft echter niet bij de pakken zitten en is creatief genoeg om, ondanks de benarde positie waarin ze verkeert, het beste van het leven te maken. Zo vindt ze al snel werk in het plaatselijk restaurant. En vrienden om haar te helpen, maakt ze ook zeer snel. Alleen heeft ze het gevoeld alsof René haar blijft achtervolgen. Wie zal het pleit winnen?
De derde Baarnse moordzaak werd door Katja Bongers geschreven met het doel te verwijzen naar twee eerdere echt gebeurde Baarnse moordzaken. De zaak die ze nu aankaart is echter volledig fictief. Dat vertelt de auteur zelf op het eind van het verhaal, en misschien zou ze dat beter bij het begin van het verhaal als inleidend woordje kunnen doen. Voor mij als Vlaming zijn de andere moordzaken niet gekend en dus dacht ik dat het boek een vervolg op een eerder boek was, niet dus. Maar op zich doet dit niets af aan de inhoud van het verhaal, dat van het ene spannende moment naar het ander holt, zonder dat er een moord aan te pas komt! Dus bleef de keuze voor de titel “De derde Baarnse moordzaak” me vreemd in de oren klinken. Meteen een reden om bij elke spannende ontwikkeling te veronderstellen dat de moord nu wel zal volgen. En voor mij dus een aanzet om nog een extra hoofdstuk te lezen, en nog een, en … zodat het boek vrij snel uit was. Laat je dus ook verrassen door de stijl, de emoties, de soms humoristische momenten die dit verhaal tot puur leesplezier maken.

Meer recensies van Filip C

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.