Mooi vervolg op “Verdwenen stemmen”.
Met “Schreeuwende stilte” schreef Marja Boomstra het tweede deel uit haar reeks rond Elena en Max, en ook deze keer is de spanning weer groots aanwezig. Ook deze keer mochten we als Boekenreizigers Leesclub het boek ontleden.
Na de ontdekking van de gruwelijkheden die Lucas uit gespookt heeft, gaat het leven stilaan weer zijn normale gang. Elena heeft nog steeds het gevoel dat ze achtervolgd wordt, maar Max hecht daar niet zoveel belang aan. Hij is druk met het voorbereiden van de verhuis naar Italië. En dan slaat Lucas opnieuw toe. Hij heeft nog een aantal openstaande rekeningen te verheffenen en zijn moeder wordt zijn eerste slachtoffer. Zal de vlucht naar Italië Elena en Max beschermen tegen zijn wraak of weet Lucas hen daar ook te vinden?
Dit tweede deel is een mooie voorzetting van het verhaal over Elena en Max dat begon in “Verdwenen stemmen”. En ook deze keer zijn er voldoende elementen aanwezig om te spreken van een goed doordachte thriller. Deze keer is het geen echte whodunit geworden, maar weet je al snel wie de slechterik in het verhaal is. Toch blijft het spannend omdat er nu nog meer psychologische spelletjes aan te pas komen. Ook de emoties tussen Elena en Max krijgen een vreemde wending waardoor je als lezer echt wel door wil lezen. Wat omvat hun geheime plan?
Het mooie aan de verhalen van Marja Boomstra is dat de personages en karakters zeer begrijpbaar en realistisch zijn. Ook al weet je dat je een fictief verhaal leest, heel veel zou ook in de realiteit van de huidige samenleving kunnen gebeuren.
En ook nu moeten we vaststellen dat het hunkeren wordt naar het vervolg van deze reeks.