Knap verhaal verknoeid door slechte kwaliteit van het ebook!

Filip C Filip C
3 mrt 2022

De Hollandse Studente van Jessica de Jong vertelt het verhaal van Erica, een jonge Hollandse studente met een passie voor Italië. Ze trekt voor haar studie naar Genua. Om de kosten van haar verblijf gemakkelijk te kunnen betalen, zoekt ze een studentenjob en op die manier komt ze in contact me5 Angelo. Erica raakt helemaal in de ban van deze Italiaan, die naast student ook een gewiekst zakenman genoemd wordt. Dat deze zaken niet al te netjes zijn en gelinkt zijn aan de maffia, zijn in eerste instantie geen probleem voor Erica die, naïef als ze is, enkel valt voor de charmes en de seks met Angelo. Maar blijft dat wel duren.
Jessica de Jong probeert met dit verhaal een licht te werpen op de problematiek van vrouwenmishandeling en emancipatie gedurende de jaren 90. Een aardige poging maar jammer genoeg werd het leesplezier een beetje verpest door de slechte kwaliteit van de ePub. En ondanks alle pogingen om dit probleem te negeren, werd de concentratie op het verhaal er keer op keer door verstoord. Jammer want op zich heeft het verhaal wel zijn bestaansrecht.

Meer recensies van Filip C