Verhaal dat doet uitkijken naar een vervolg…

Filip C 30 juni 2025
Met de verraadster van Vorden neemt Rachel van Charante ons voor de tweede keer mee in de geschiedenis van het kasteel van Vorden.
Nadat Carmen en Vic hun intrek genomen hebben in het kasteel, nemen ze hun gewone leven weer op. Tot op een dag een nieuw boek van Carmen aan de pers wordt voorgesteld en Vic niet komt opdagen. Carmen krijgt een verontrustend telefoontje dat Vic betrokken is bij een auto-ongeval. Is het inderdaad een eenzijdig ongeval of zit er meer achter?
Ondertussen krijgen we ook het verhaal van Esmée, de dochter van het kasteel in de jaren rond WOII. Ze heeft de bedienden, veelal van Joodse afkomst, een voor een zien verdwijnen en wordt nu geconfronteerd met de inkwartiering van enkele Duitse officieren in het kasteel. Een moeilijke en verwarrende tijd. Met Max kan ze vrij goed opschieten, maar de andere officieren mijdt ze liever. En dan staat ze voor een moeilijke beslissing, Joodse kennissen komen in het vizier. Zal Esmée haar hart volgen en hulp bieden?
Ook dit tweede deel van de reeks is weer een mengelmoes van verleden en heden en daarin is Rachel van Charante echt een kunstenaar in. De verhaallijn van het vorige boek loopt mooi in het hedendaagse verhaal verder. Voor het verleden heeft de auteur gekozen om een sprong in de tijd te maken naar een woelige periode uit de geschiedenis, WOII en de daarbij alom gekende gruwel ronde de Jodenvervolging. En het is duidelijk dat de auteur niet op sensatie belust is, maar een emotioneel verhaal probeert te brengen. Ook in de gruwel waren er heel wat mensen met het hart op de juiste plaats, vaak zelfs op gevaar voor het eigen leven.
Een mooi verhaal dat een klare kijk geeft op het verleden en heden en dat doet uitkijken naar het volgende deel.

Meer recensies van Filip C