Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Gemiste kans, sterk uitgangspunt onder benut

Filip C. 05 mei 2024
Jené Mollenhorst schreef Gerechtigheid, een dun boekje waarvan de titel goed gekozen is.
Wanneer het lichaam van Kevin van Leeuwen gevonden wordt in het bos, gaat men eerst uit van zelfmoord. Maar al snel blijkt er meer aan de hand. Suzan, nauw betrokken bij Kevin vanwege plannen voor een buurtcentrum ontdekt op foto’s van een van haar leerlingen dat er iets raars aan de hand is. De foto, genomen op de avond voor het ontdekken van het lijk, vertoont afwijkingen die op de eerder op dezelfde plek genomen foto’s niet hebben. Ze gaat op onderzoek en komt tot een verrassend vaststelling.
Jené Mollenhorst schreef het verhaal op relatief weinig bladzijden neer en eigenlijk is dit wel jammer. De auteur heeft een geweldig uitgangspunt naar mijn aanvoelen iets te weinig uitgewerkt waardoor hij de kans gemist heeft op een schitterend dikker boek. Nu gaat het allemaal nogal snel en minder doordacht. Hierdoor gaan spannende passages te snel voorbij en wordt je als lezer te weinig aan het denken gezet. Wat extra aankleding, wat meer rond de pot draaien, de spanning verder opwekken, … het was mogelijk en dan zou het leesplezier echt een pak hoger liggen. Nu was het eerder een matig tussendoortje.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Filip C.

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?