Een aangename humoristische thriller.
We bevinden ons in het WZC en de aanleunflats. Joséphine heeft samen met enkele andere bewoners een zeer bijzondere club opgericht. Ze noemen zich Thanatos en hebben elkaar eeuwig trouw gezworen. Voor hun club is het tuintje van het WZC van levensbelang. En nu krijgen ze te horen dat het tuintje plaats moet maken voor bijkomende gebouwen. Volgens Tim, de directeur van het WZC, omdat er teveel aanvragen om in het WZC te komen wonen nu niet positief beantwoord kunnen worden. Maar Joséphine vermoedt dat financieel belang het grotere doel van Tim is. Wanneer ze de leden van de club probeert te motiveren om zich tegen de uitbreiding te verzetten is alleen de “kolonel” bereidt samen met haar de strijd aan te gaan. Zullen ze erin slagen om de tuin te redden?
Dit is in kort waarover het in Joséphine van Anne-Laure Van Neer dat uitgegeven werd door Uitgeverij Vrijdag over gaat.
Het is een aangename, humoristische thriller. Anne-Laure heeft haar karakters mooi gekozen en een karikaturale weergave gemaakt van het leven in een WZC. Schuilt hierin stiekem een humoristische klacht tegen de soms schrijnende toestanden in een WZC? De smaak naar meer boeken van Anne-Laure is bij mij aangewakkerd.