knappe plot, jammer van de uitwerking
Voorvluchtig van Paul Thuis heeft een spannende plot maar je moet als lezer wel de nodige obstakels overwinnen.
De hoofdfiguur, Thomas, wordt wakker in het ziekenhuis met geheugenverlies. Blijkbaar is hij op een of andere manier betrokken geraakt bij een schietpartij tussen de politie en een bende plofkrakers. De koffers met het gestolen geld komen in zijn handen terecht en nu moet hij afrekenen met de plofkrakers maar ook met de politie die hem verdenkt van medeplichtig te zijn. Met de steun van zijn ex-vrouw, zijn vader en een journaliste gaat hij de beide confrontaties aan. Tussendoor lezen we ook over een politiek spel over de mogelijke oplossingen om plofkraken te voorkomen.
Het verhaal voelt heel chaotisch aan en neemt nogal eens een loopje met de realiteit. Of dit bewust zo gedaan is door de auteur of het gaat om onkunde is niet af te leiden, wel maakt het dat je als lezer voortdurend aandachtig moet blijven en niet al te kritisch mag zijn. Met wat meer structuur en een meer realistische ontwikkeling van het verhaal zou het een fantastisch boek zijn.