Advertentie
    Greet Braem Hebban Recensent

Wanneer de 26-jarige Yu-Yin ’s morgens wakker wordt, ontdekt hij dat hij helemaal onder het bloed zit, net als de vloer en de trap. Zijn moeder treft hij beneden levenloos aan, met doorgesneden hals. Hij lijkt een black-out te hebben, kan zich niet herinneren wat er de avond en nacht voordien gebeurd is. Wel beseft hij al snel dat hij als dader aanzien zal worden. In de hoop dat zijn herinneringen terugkomen, beslist hij om het lijk te verstoppen. Ondertussen krijgen zijn stiefbroer en tante door dat er iets niet klopt en wordt het Yu-Yin wel heel heet onder de voeten…

‘De goede zoon’ is opgebouwd uit vier delen, geen verdere opdeling in hoofdstukken. Het eerste deel, waarin Yu-Yin de ontdekking doet en het lijk verbergt, is verre van aangename lectuur. Moeilijk om er de vinger op te leggen, maar op basis van dit begin zou je overwegen het boek aan de kant te leggen. Niet doen dus! Vanaf het tweede deel lijk je wel een ander boek te lezen, je raakt zo in de ban van het verhaal dat je alleen nog maar door wil.

Wat volgt is een reconstructie van de dagen, weken, maanden en zelfs jaren die aan de moord voorafgingen. Beetje bij beetje wordt duidelijk wie Yu-Yin is, en welke rol zijn moeder en tante in zijn leven speelden. Zowat elk personage in dit boek komt tot leven, ze hebben elk hun eigen identiteit, het zijn verre van inwisselbare figuren. Het verhaal steekt erg goed in elkaar, al is naar het einde toe wel duidelijk waar het heengaat. ‘De goede zoon’ is een originele en spannende, toch wel bijzondere thriller. Aanrader!

You-Jeong Jeong (1966) is een Zuid-Koreaanse met inmiddels een vijftal titels op haar naam. Ze won twee prijzen en twee van haar boeken werden verfilmd. ‘De goede zoon’ lijkt te zijn vertaald op basis van de Engelse vertaling.

Reacties op: Originele thriller die goed in elkaar steekt

23
De goede zoon - You-Jeong Jeong
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 4,99
E-book prijsvergelijker